Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η απουσία του θηριώδους πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev από τον ουρανό της Αττικής, καθώς δεν επιχείρησε στις φωτιές σε Κερατέα και σε Βίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η αιτία της απουσίας είναι εν πολλοίς το τραγικό δυστύχημα με το Beriev στην Τουρκία το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος υποβλήθηκε σε τεχνικό έλεγχο όπως είθισται να γίνεται μετά από τέτοια συμβάντα στα αεροσκάφη του ιδίου τύπου. Τελικά, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα.

Ένας δεύτερος παράγοντας - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - είναι ότι οι Ρώσοι χειριστές υπέστησαν πολύ μεγάλη ψυχολογική πίεση, καθώς ο κυβερνήτης που σκοτώθηκε στην Τουρκία ήταν ο εκπαιδευτής όλων. Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον εκπαιδευτή τους και τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σε θέση να επιχειρήσουν, φανερά επηρεασμένοι από το περιστατικό.  Οι εκτιμήσεις σε κάθε περίπτωση είναι ότι αύριο Τρίτη, εφόσον παραστεί ανάγκη, θα επιχειρήσει.

Το ερώτημα από το Σπίρτζη 

Το θέμα μάλιστα ανακίνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς με ανακοίνωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ρώτησε «τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά;» και επίσης γιατί δεν επιχειρεί το Beriev και γιατί είναι λίγα τα Canadair. Ο κ. Σπίρτζης ρώτησε: 

  • Τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η φωτιά;
  • Πόσοι κρόνοι (μικρά περιπολικά με σκοπό την γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού) υπήρχαν κ περιπολούσαν στην περιοχή αφού σήμερα οι συνθήκες όριζαν στάδιο 4 / αυξημένη ετοιμότητα;
  • Σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς;
  • Γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα καναντέρ;
  • Για ποιους λόγους το Beriev δεν πετάει σε καμία από τις δυο μεγάλες πυρκαγιές;
  • Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας

Η συντριβή του αεροσκάφους στην Τουρκία 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 14 Αυγούστου, αεροπλάνο Beriev 200 κατέπεσε και συνετρίβη στη νότια Τουρκία. Όπως αναφέρει το Reuters, που επικαλείται το πρακτορείο Αnadolu, το σκάφος ανήκε στην τουρκική Διοίκηση Δασών.Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι και τα οκτώ άτομα του πληρώματος σκοτώθηκαν στη συντριβή. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων πέντε ήταν Ρώσοι και τρεις Τούρκοι.

https://twitter.com/dailyaz1/status/1426520348107939846?ref_src=twsrc^tfw

Το αεροσκάφος, ένα Beriev 200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA