Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καιρός θα δυσκολέψει το έργο της Πυροσβεστικής σήμερα (19/08) το μεσημέρι στη φωτιά στα Βίλια, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν. Την ίδια στιγμή ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αργά το απόγευμα να σημειωθούν καταιγίδες στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι άνεμοι μέχρι στιγμής κυμαίνονται γύρω στα 5 μποφόρ και όταν πλησιάσει το μεσημέρι αναμένονται να ενισχυθούν και να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην περιοχή των Βιλίων αργά το απόγευμα. Η πιθανότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, κυμαίνεται γύρω στο 60%.

Μάχη κοντά στους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα δίνει η Πυροσβεστική

Τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ) πλησίασαν οι φλόγες, από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει για τέταρτη μέρα σήμερα την ευρύτερη περιοχή των Βιλίων. Σε αυτές τις περιοχές έχουν συγκεντρωθεί και οι περισσότερες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς προς τους οικισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, αυτή την ώρα είναι βελτιωμένη η κατάσταση και δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, για τους οποίους είχε γίνει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά βρίσκονται μέσα στην καυτή περιοχή και κυρίως υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, για εκκένωση αν χρειαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA