Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, η οποία εκτός των άλλων έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλόγες μέσα στους οικισμούς. Ωστόσο, η πύρινη λαίλαπα έκαψε στο πέρασμα της σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών, κάτι που θα γίνει αφού ελεγχθεί η φωτιά.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, ωστόσο ένα μεγάλο μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής του Πυροβολικού στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έχει φτάσει περίπου στα 5-6 χιλιόμετρα, καθώς πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι που ωθούν τις φλόγες προς αυτή την κατεύθυνση.

Οπως ανέφεραν στελέχη του ΠΣ, στην περιοχή αυτή αρχίζει μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση και εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί. Επίσης, βοηθάει το γεγονός ότι στο σημείο αυτό πνέουν ασθενείς άνεμοι (2 μποφόρ στα Μέγαρα), ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι, πιο βόρεια προς την Οινόη, έχει κατά διαστήματα ριπές 4 έως 6 μποφόρ.

Αγωνία για τον καιρό

Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή. Στη φωτιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Λόγω της φωτιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου - Ψάθας - Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό - Βίλια,
  • στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας,
  • και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Εικόνες θλίψης στο Καραούλι από τη φωτιά  

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί από τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη για τέταρτη μέρα. Στο Καραούλι έχουν καεί ολοσχερώς επτά σπίτια. Οπως μπορείτε να δείτε από το οδοιπορικό του OPEN TV, παντού υπάρχουν στάχτες και καπνοί. Το σκηνικό θυμίζει με πεδίο μάχης, καθώς φλόγες κατακαίνε το όρος Πατέρα, με τις επίγειες δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο. Ο οικισμός Καραούλι έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την πύρινη λαίλαπα και οι εικόνες είναι εφιαλτικές. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη με την πόλη να θυμίζει μια πόλη φάντασμα. Το μέγεθος της καταστροφής είναι αρκετά μεγάλο και αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας. Ωστόσο, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA