Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα ταλανιστεί από την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, αναφέρει ο Guardian. Όπως γράφει, στις 3 Αυγούστου καταγράφηκε θερμοκρασία ύψους 47,1 βαθμών Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα. Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις τεράστιες φωτιές που κατέκαψαν τη Βόρεια Εύβοια και τη Βόρεια Αττική λέγοντας πως αποψίλωσαν μεγάλο κομμάτια γης, κατέστρεψαν σπίτια και οδήγησαν σε μαζικές εκκενώσεις κυρίως στην Εύβοια.

Διαβάστε ακόμηΗΠΑ: Ο Χένρι σφυροκοπά τις ανατολικές ακτές – Κεραυνός χτυπά το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (εντυπωσιακό βίντεο)

Εξάλλου, για σημαντική αλλαγή προειδοποιεί ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός. όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, Πι ακραίες συνθήκες καιρού όπως ο παρατεταμένος καύσωνας που συνέβη τον Αύγουστο, θα γίνονται όλο και πιο συχνές και κατά πάσα πιθανότητα θα τις ξαναδούμε και εντός πενταετίας.  «Oδευουμε σε αποσταθεροποιημένο κλίμα, οδεύουμε σε εμφάνιση τέτοιων καταστάσεων χαμηλής υγρασίας», είπε. 

To meteo σκοπεύει να δίνει ονόματα και στον καύσωνα 

Οι καύσωνες αναμένεται ότι θα «βαπτίζονται» από το meteo όπως και τα χαμηλά βαρομετρικά που φέρνουν κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο κ. Λαγουβάρδος, που είναι ο «νονός» του κάθε κύματος κακοκαιρίας είπε στον Guardian: «Αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2021 μας έδωσε μια πρόγευση για το τι θα βιώνουμε τα επόμενα 20 – 30 χρόνια, όπου πιθανόν θα βιώνουμε παρατεταμένες περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες».Όπως πρόσθεσε, πρέπει και οι Αρχές και οι πολίτες να είναι ενήμεροι. 

«Πιστεύω ότι οι πολίτες είναι περισσότερο προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ένα επερχόμενο συμβάν του καιρού όταν αυτό έχει όνομα. Έτσι μπορούν να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες. Οι καύσωνες άλλωστε προκαλούν θανάτους. Δεν... κάνουν θόρυβο και προφανώς δεν είναι ορατοί. Τελικά όμως είναι σιωπηλοί δολοφόνοι» ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA