ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/08/2021 14:42

Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δήλωση Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο

Η έρευνα ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια που καλείται να ερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η ανάρτησή του προκάλεσε ήδη αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα

Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δήλωση Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς οδήγησε τις εισαγγελικές Αρχές να διατάξουν έρευνα. Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ