Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς οδήγησε τις εισαγγελικές Αρχές να διατάξουν έρευνα. Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA