Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει στις 12μ. για τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού, πολίτες. Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Τα μέτρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, θα αφορούν κυρίως αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και τους χώρους, όπου παρατηρούνται συναθροίσεις (ιδιωτικούς και δημόσιους), προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα είναι η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και τα εξής: 

  • Κλειστοί χώροι που σχετίζονται με τη διασκέδαση (όπως για παράδειγμα οι χώροι εστίασης και οι χώροι ψυχαγωγίας) θα λειτουργήσουν με ένα παρόμοιο σε σχέση με σήμερα πλαίσιο. Θα είναι αμιγείς και θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες από την πανδημία του κορονοϊού.
  • Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους ευθύνη. Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self testτο οποίο θα παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA