Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μέτρα - Live streaming: Οι ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια

Σε livestreaming οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγεία Βασίλη Κικίλια για τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες

Ο Βασίλης Κικίλιας (πηγή: Eurokinissi)
Ο Βασίλης Κικίλιας (πηγή: Eurokinissi)

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει στις 12μ. για τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού, πολίτες. Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Τα μέτρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, θα αφορούν κυρίως αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και τους χώρους, όπου παρατηρούνται συναθροίσεις (ιδιωτικούς και δημόσιους), προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα είναι η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και τα εξής:

  • Κλειστοί χώροι που σχετίζονται με τη διασκέδαση (όπως για παράδειγμα οι χώροι εστίασης και οι χώροι ψυχαγωγίας) θα λειτουργήσουν με ένα παρόμοιο σε σχέση με σήμερα πλαίσιο. Θα είναι αμιγείς και θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες από την πανδημία του κορονοϊού.
  • Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους ευθύνη. Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέτρα #Βασίλης Κικίλιας #Κορονοϊός #εμβολιασμός

Best of Internet