Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Η χρήση μάσκα για τους θεατές είναι υποχρεωτική

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξειδίκευσε τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Οσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κληθούν να ανέβουν έναν καθημερινό Γολγοθά για να κάνουν και τα πιο απλά πράγματα.

Για τους θεατές σε κλειστά θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες ισχύουν τα εξής: Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως και 6 μήνες από τη διάγνωση), αλλά και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας, στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Η χρήση μάσκα για τους θεατές είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα και εκτός αυτών, όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για τους εργαζόμενους

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests τη βδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ. Το τεστ θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free από τον εργοδότη. Η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μέτρα #Θέατρο #εμβολιασμός #συναυλία