Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση δια στόματος Βασίλη Κικίλια ανακοίνωσε νέα μέτρα και σφίγγει τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους, έτσι ώστε να μεταπείσει και τους τελευταίους αρνητές, καθώς ο κορονοϊός κατά τα φαινόμενα έχει έρθει για να μείνει και το μοναδικό όπλο της κοινωνίας ενόψει και του χειμώνα, είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Σ' αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση παίρνει σειρά μέτρων και στο προσεχές διάστημα, στον... χορό της υποχρεωτικότητας θα μπουν και τα σώματα ασφαλείας, αλλά κι άλλοι κλάδοι εργαζόμενων που βρίσκονται σε πόστα πρώτης γραμμής κι έχουν επαφή με πολλούς πολίτες σε καθημερινή βάση.

Μετά λοιπόν από τους υγειονομικούς που τίθενται σε άμεση αναστολή από 1η Σεπτέμβρη, εφόσον δεν εμβολιαστούν σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader, όταν λήξει η προθεσμία για τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση τόσο για τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

  1. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν
  2. Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα - Στα 10 ευρώ το κόστος
  3. Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.
  4. Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των test θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.
  5. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.
  6. Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι
  7. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση 

Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

Δείτε σε κάρτες όλα όσα ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA