Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καμπανάκι» για 11 περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – ο λόγος των κρουσμάτων κορονοϊού και των τεστ – ανά περιοχή. Με βάση αυτόν τον δείκτη, το «όριο συναγερμού» (3%) έχουν ξεπεράσει πολλές περιφερειακές ενότητες ενώ 11 ξεπερνούν το 4%, καθώς η πανδημία του κορονοϊού «επιταχύνει» σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη: «Απόλυση» στο Δημόσιο με μη ανανέωση σύμβασης - Ιδιωτικές εταιρείες στη θέση ανεμβολίαστων

Στον «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ,(«Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 16 Αυγούστου 2021 έως 22 Αυγούστου 2021»), υπάρχουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω τιμές:

Νάξος 7,70%

Ικαρία 6,9%

Ηλεία 6,51%

Άνδρος 5,36%

Καβάλα 4,89%

Μεσσηνία 4,80%

Ιθάκη 4,78%

Μύκονος 4,73%

Θεσπρωτία 4,42%

Νησιά Π.Ε. Αττικής 4,19%

Κάλυμνος 4,12%

Με την πρώτη ματιά στα παραπάνω «ξεχωρίζουν» η Νάξος, η Ικαρία και η Ηλεία, οι οποίες βρίσκονται πάνω από το 6%, στοιχείο που αναμένεται να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους ειδικούς, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συσκέψεων για την επιβολή τοπικών μέτρων για να μπει φρένο στη μετάδοση του κορονοϊού. Πάντως, οι ειδικοί εμφανίζονται ανήσυχοι, γενικότερα, για τη διασπορά του ιού στη νησιωτική χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, πως ο κορονοϊός αφήνει την ηπειρωτική χώρα ανεπηρέαστη. Το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε η παράταση των τοπικών lockdown σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο ενώ στο ίδιο καθεστώς μπήκε και η Μεσσηνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA