Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους εργασιακούς τομείς πλην των υγειονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. «Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση και έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της επέκτασης του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι διότι θα πρέπει να δούμε την επιδημιολογική εξέλιξη», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πόσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό

Για το ενδεχόμενο παράτασης στις αναστολές των υγειονομικών, ο κ. Παπαθανάσης είπε στο MEGA: «η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία, οι αποφάσεις είναι στοχευμένες στο να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Ένας υγειονομικός δεν μπορεί να είναι ανεμβολίαστος και να πηγαίνει να υπηρετεί κάποιον ο οποίος βρίσκεται σε κάποια μονάδα. Επομένως, ισχύει από 1η του μηνός και από εκεί και πέρα ένα περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Υπάρχει ακόμα χρόνος, μπορεί κάποιος να μπει στην πλατφόρμα και να εμβολιαστεί την ίδια μέρα, επομένως δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μπει σε αναστολή». Σε ερώτηση για το αν το μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας είναι «σκληρό», ο κ. Παθανάσης απάντησε πως «σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να βρίσκεται σε ΜΕΘ. 9 και κάτι από τους 10 που είναι διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί».

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σχολίασε για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους εργασιακούς κλάδους: «Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί και αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται»

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και απαντώντας στην κριτική για το πως μπορεί σε ένα κατάστημα να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι οι πελάτες και όχι το προσωπικό ανέφερε πως: «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA