Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού (άρθρο 336 παρ.3 ΠΚ) ασκήθηκε σε βάρος του ποδοσφαιριστή του ΟλυμπιακούΡούμπεν Σεμέδο ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για 40χρονο Νιγηριανό που καταγγέλθηκε επίσης για το ίδιο αδίκημα. Ο Σεμέδο οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει πως υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία που αποκλείουν την καταγγελία της 17χρονης και «αν τη δείτε και εσείς θα πείτε αν μοιάζει 17 ή 23-24 ετών». 

«Σκεφτείτε όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δήλωσή μου με βία. Όταν καταγγέλλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία», ανέφερε ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή, Σταύρος Γεωργόπουλος. Ο ίδιος υποστήριξε πως η 17χρονη που έκανε την καταγγελία, είπε στον Ρούμπεν Σεμέδο πως ήταν 19 ετών. «Αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά», υποστήριξε. 

Η καταγγελία 

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου, όταν οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού και η 17χρονη φερόμενη ως θύμα συναντήθηκαν σε πάρτι στον Ωρωπό. Μετά τη διασκέδαση, ο γνωστός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, την πήρε με το αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ανήλικη, τη βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη περιέγραψε όσα της είχαν συμβεί στη μητέρα της, όταν επέστρεψε στο σπίτι και από κοινού κατήγγειλαν τον ποδοσφαιριστή στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, αλλά και τον δεύτερο κατηγορούμενο. Για την υπόθεση της σύλληψης του γνωστού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (29-8-2021) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης. Συγκατηγορούμενος του ανωτέρω για το ίδιο αδίκημα τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA