Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας. Ζητούσαν «πάγωμα» της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αρχικά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αίτηση που απορρίφθηκε αφορούσε αυτή της ΠΟΕΔΗΝ, ωστόσο σε νεότερο τηλεγράφημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο ενημέρωσε ότι «διευκρινίστηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής που εξετάστηκε και απορρίφθηκε σήμερα δεν αφορά στην ΠΟΕΔΗΝ».

Η αίτηση που έχει καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και η αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Πού ξεκίνησε ήδη η επίδοση των φύλων αναστολής εργασίας

Ηδη από το πρωί της Τετάρτης 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η αναστολή των καθηκόντων στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Η μία μετά την άλλη οι νοσηλευτικές μονάδες της χώρας προχωρούν σε εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό. Οπως είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιούλιο, την 1η Σεπτεμβρίου θα τίθετο σε ισχύ το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων, διαφορετικά όσοι δεν θα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα τους επιβαλλόταν το διοικητικό μέτρο της αναστολής εργασίας τους.

Σε αναστολή εργασίας έχουν τεθεί δεκάδες εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό) στα νοσοκομεία ΑττικόνΘριάσιοΚαστοριάςΛιβαδειάς) ενώ στη Λέρο οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα τεθούν από τις 2 Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμούς στους υγειονομικούς είχε προεξοφληθεί και από την απόφαση του τέως, πλέον, υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είχε ανακοινώσει την ανάκληση όλων των αδειών στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία από την 1η Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μία να πιέσει για την επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας και από την άλλη για να καλυφθούν εκ των έσω - στο μέτρο πάντα του δυνατού - τα κενά που θα προκύψουν στα νοσοκομεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA