Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού, άφησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Όπως σημείωσε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία θα ανοίξουν με πολύ προσεκτικά μέτρα ωστόσο αναλόγως και τις εξελίξεις θα υπάρξουν παρεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Άνοιγμα με δύο self test την εβδομάδα για τους μαθητές - Αναλυτικά τα μέτρα

«Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

«Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινά. Ξεκινάμε με ιδιαίτερα έντονο έλεγχο. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά δεν θα υποχρεώσουμε με εμβολιασμό τα παιδιά.. Έχουμε αυξημένη επαγρύπνηση» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα και τη μετάλλαξη Δέλτα, η κα Γκάγκα, τόνισε πως αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% των κρουσμάτων σε ποσοστό που πλησιάζει πλέον το 100%. Λέγοντας παράλληλα «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα».

Σχολίασε, δε, πως πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία ενώ κατά την ίδια, είναι ελάχιστοι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Για τους υγειονομικούς, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις «από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA