Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος στη δράση συμμορίας που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα, έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, περνώντας χειροπέδες σε έναν 30χρονο Έλληνα κι έναν 28χρονο από την Αλβανία. Η σύλληψή τους έγινε μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση σε Βύρωνα και Ηλιούπολη, ενώ τα «χτυπήματα» που έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιήσει την εμπλοκή τους η ΕΛ.ΑΣ. έγιναν από τα μέσα μέχρι τα τέλη Αυγούστου, νυχτερινές ώρες και πολύ νωρίς το πρωί.

Το modus operandi της συμμορίας

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, μετέβαιναν από κοινού, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, στα εν λόγω καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει προηγουμένως. Αρχικά, ο 30χρονος ημεδαπός εισέρχονταν σε αυτά προσποιούμενος τον πελάτη, κατοπτεύοντας το χώρο και την κατάλληλη στιγμή εξέρχονταν κάνοντας σήμα στον 28χρονο αλλοδαπό να αναλάβει δράση.

https://www.youtube.com/watch?v=Yi484ML-adE

Στη συνέχεια, ο 28χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισέβαλε στο χώρο αιφνιδιαστικά και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να ασκήσει σωματική βία και αφαιρούσε τις εισπράξεις του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας από τον αλλοδαπό, ο ημεδαπός παρείχε άμεση συνδρομή ως «τσιαλιαδόρος», παραμένοντας σε κοντινή απόσταση εξωτερικά του καταστήματος. Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο ρέπλικα, το μαχαίρι και μέρος του ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και μικροποσότητα κάνναβης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA