Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα και η προστασία των μαθητών από τον κορονοϊό είναι σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση, που πλέον έχει στο τραπέζι και την προοπτική να γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από τους παιδιάτρους. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με παιδιάτρους και παιδολοιμωξιολόγους όπου συζητήθηκε η πιο ενεργή συμμετοχή τους στον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων από 12 ως και 17 ετών και στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Πόσοι έφηβοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν οι παδίατροι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε. Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στη χώρα μας έχουν ήδη εμβολιαστεί συνολικά 110.500 έφηβοι. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, έχουν ήδη εμβολιαστεί 74.000 (20%) και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 23,1%. Αντίστοιχα, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί 36.500 (9,6%) και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού, το ποσοστό θα ανέλθει στο 11,5%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA