Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολιασμός παιδιών: Ξεκινούν με Pfizer από τέλη Σεπτεμβρίου σε ιδιώτες παιδίατρους

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθεί η άδεια στους ιδιώτες παιδιάτρους να ξεκινήσουν τα εμβόλια σε παιδιά 12 έως 17 ετών, ενώ ο εμβολιασμός τους θα γίνει με Pfizer

(Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)
(Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Αμεσα θα περάσει στην πράξη ο εμβολιασμός παιδιών 12 έως 17 ετών από παιδιάτρους σε ιδιωτικά ιατρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθεί και τυπικά η άδεια στους ιδιώτες παιδιάτρους να ξεκινήσουν να εμβολιάζουν παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, ενώ ο εμβολιασμός τους θα γίνει με το εμβόλιο της Pfizer. Το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα και η προστασία των μαθητών από τον κορονοϊό επίσπευσαν τις διαδικασίες προκειμένου τα παιδιά και οι έφηβοι να είναι προστατευμένοι από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης: Κι άλλοι υγειονομικοί με εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών, εξέφρασαν άλλωστε οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων, που συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε ότι «ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

«Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος επειδή έχει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες ήταν αυτός που τον ρωτούσαν για το αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων είναι πάρα πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι», τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.

«Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κύριος Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στη χώρα μας έχουν ήδη εμβολιαστεί συνολικά 110.500 έφηβοι. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, έχουν ήδη εμβολιαστεί 74.000 (20%) και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό θα ανέλθει στο 23,1%. Αντίστοιχα, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί 36.500 (9,6%) και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού, το ποσοστό θα ανέλθει στο 11,5%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #παιδιά #Pfizer