Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιστρέφει στην αγαπημένη του Κρήτη και τα Χανιά. Η σορός του μεγάλου Έλληνα έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι των Χανίων και η πομπή κατέληξε στη Μητρόπολη της πόλης όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ως και τις 12:00. Στη συνέχεια, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Ο κόσμος που έσπευσε τόσο στο λιμάνι όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής έχει δημιουργήσει ένα έντονα συγκινησιακό περιβάλλον, φωνάζοντας συνθήματα -με το «Αθάνατος» να κυριαρχεί- και τραγουδώντας τα τραγούδια του. Την ίδια στιγμή η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου παίζει τις μελωδίες που έκαναν τον Μίκη Θεοδωράκη ένα κομμάτι της παγκόσμιας μουσικής και τον τοποθέτησαν ανάμεσα στους κορυφαίους μουσουργούς. Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι όπως ο ίδιος ήθελε.

Στις 13:00, η σορός με πομπή αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA