Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο είπε «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη ο Γερμανός μουσικός και διευθυντής χορωδίας Henning Zierock. Παλιός φίλος και συνεργάτης του Έλληνα μουσουργού, μετά από τη Μητρόπολη Αθηνών, βρέθηκε και στα Χανιά και με την κιθάρα του απότισε τον δικό του φόρο τιμής.

Με την κιθάρα του, ο Henning Zierock βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα έξω από τη Μητρόπολη εκεί που η σορός του Θεοδωράκη βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα, και έπαιξε τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. Το επανέλαβε και την Πέμπτη έχοντας ταξιδέψει στα Χανιά για τα αποχαιρετίσει τον φίλο του.

Ο Χένινχ Τσίροκ και ο Μίκης Θεοδωράκης γνωρίζονταν από τη δεκαετία του '80 και τα συνέδρια για την ειρήνη που διοργάνωσε ο Γερμανός μουσικός. Από τότε ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη. Ενώ ακόμα και στον λογαριασμό του στο Facebook ως κεντρική φωτογραφία  την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Μαζί με τη σύντροφό του, Heike Haensel, πολιτικό που ανήκει στη γερμανική αριστερά (Die Linke) και ακτιβίστρια, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του, το Μάιο του 2012.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA