Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Living Streets: Το πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα Σούρμενα

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι ο μοναδικός δήμος στην Αττική, ο οποίος μαζί με άλλες 6 Ευρωπαϊκές πόλεις υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Living Streets (πηγή: Youtube)
Living Streets (πηγή: Youtube)

Οι γειτονιές των Σουρμένων επιστρέφουν στα παιδιά μέσω του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού προγράμματος Living Streets. Σκοπός του προγράμματος είναι, να δώσει την ευκαιρία στους δημότες του και κυρίως στα νέα παιδιά να βιώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης τους και ακόμη περισσότερο της γειτονιάς τους.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν 10 ημέρες (12/9 με 22/9), και θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελληνικό, ενώ θα πεζοδρομηθεί κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων η οδός Χρυσάνθου Τραπεζούντος μεταξύ των οδών Λ. Ιασωνίδου & Αθαν. Διάκου.

Με παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου, δράσεις ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δημιουργική απασχόληση, μουσικά συγκροτήματα, και πολλές άλλες εκπλήξεις, ζωντανεύουμε τις γειτονιές του Ελληνικού.

Καθημερινό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, 19:00 - 22:00

  1. Παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου: - Φιδάκι, Κουτσό, Σχοινάκι, Λάστιχο, Σκυταλοδρομίες, Τσουβαλοδρομίες, Μήλα, Πετάνκ,
  2. Παιχνίδια Κατασκευών και Δραστηριοτήτων Δημιουργικής απασχόλησης: - «Τα βήματα της Γης» Οικολογικό παιχνίδι, «Το δάσος πάλι πρασινίζει» Κατασκευές και δράσεις παιδιών, «Οι μουσικές της φύσης» Κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά.
  3. Ενημέρωση για αδέσποτα ζώα
  4. «Μικροί Πυροσβέστες»
  5. «Ντύνω ένα δέντρο»
  6. Ανάγνωση παραμυθιού
  7. Δράσεις Ανακύκλωσης
  8. «Ονειρεύομαι την πόλη μου» (Ζωγραφική)

Στις 12/9, 21:00-23:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Vicky Bee Band. ενώ στις 22/9 η δράση του “Living Streets” θα ρίξει αυλαία με έναν φανταστικό «Χρωματοπόλεμο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Living Streets #παιδιά #Αργυρούπολη #Ελληνικό

Best of Internet