Μενού
  • Α-
  • Α+

Έτοιμος να παραδοθεί στις ολλανδικές Αρχές φαίνεται ότι είναι ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της άτυχης Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία. Ο 39χρονος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονία της Μόνικα, της 42χρονης γυναίκας που βρέθηκε τσιμεντωμένη μέσα σε αυλή σπιτιού. O 39χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στην ολλανδική Αστυνομία σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου μετά και από την έκδοση του διεθνούς εντάλματος των ελληνικών Αρχών.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Βασίλης Νούλεζας, μιλώντας στο Reader.gr ανέφερε ότι ο 39χρονος θα παραιτηθεί του δικαιώματος προσφυγής κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα. Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα ο πελάτης του δεν κρύβεται και έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση του 39χρονου στην οποία εξηγεί τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα

Αναλυτικά η δήλωση του 39χρονου

«Έφυγα στην Ρουμανία λόγω της σοβαρής ασθενείας της μητέρας μου. Θα απολογηθώ για την κατηγορία που άδικα μου αποδίδεται και θα αποδείξω την αθωότητα μου. Θα απαντήσω για όλα στην Δικαιοσύνη. Θα αποδείξω την αθωότητα μου. Ότι δεν είμαι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος αυτού. Δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω. Για την εξαφάνιση και θάνατο της πρώην συντρόφου μου έμαθα από την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Δεν μπορώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Λυπήθηκα πολύ είμαι συγκλονισμένος».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η άτυχη Μόνικα Γκιους εντοπίστηκε νεκρή την 1η Σεπτέμβρη τσιμεντωμένη μέσα σε αυλή σπιτιού στην Κυπαρισσία. Το πτώμα της 42χρονης βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και η ταυτότητά της βρέθηκε μετά από ταυτοποίηση γενετικού υλικού. Η γυναίκα εντοπίστηκε σε εμβρυϊκή στάση και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων, ενώ όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι η νεκρή ήταν η γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία διέμενε μαζί με τον σύντροφό της στο σπίτι που βρέθηκε ο σκελετός. Οι υποψίες της αστυνομίας επιβεβαιώθηκαν μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Πρώην σύζυγος 42χρονης: «Την έκανε μαύρη στο ξύλο»

Ο πρώην σύζυγος της Μόνικας αναφέρθηκε και στη βία που βίωνε η πρώην γυναίκα του. Όπως είπε, ο σύντροφός της τη χτυπούσε συνέχεια: «Τη χτυπούσε κάθε μέρα… Σπασμένα κεφάλια, σπασμένα χέρια, μαύρα μάτια πρησμένα από χτυπήματα. Πάρτε ένα τηλέφωνο στο νοσοκομείο στην Κυπαρισσία να δείτε τι θα σας πούνε. Την κούρεψε, τι δεν έχει κάνει. Την είχε σκλάβα του…», ανέφερε. Ο Ρουμάνος που θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Μόνικας εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά την την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας. Είπε σε φίλο του ότι θα πάει στη Ρουμανία γιατί βρήκε δουλειά, ενώ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η Μόνικα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας γιατί τη χτύπησε ένα αμάξι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA