Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μαζικές μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα οι αρνητές επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές μέσω της διαδικασίας του αυτοφώρου δημιουργώντας προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο, που έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αντιεμβολιαστών προβληματίζοντας ιδιαίτερα όχι μόνο το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνολικά την κυβέρνηση αλλά και την ηγεσία της Δικαιοσύνης. 

Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος σε ΕΛ.ΑΣ.: Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές του εμβολίου

Μέσω ενός online καταλόγου υποδειγμάτων μηνύσεων, που έχει ξεπεράσει τις 370.000 επισκέψεις, οι αρνητές έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν κάθε δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος εφαρμόζοντας τον νόμο, θεωρούν ότι στέκεται εμπόδιο στη διακίνηση των θεωριών συνωμοσίας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιστολογίου, «Ελεύθερη Ελλάδα 2021», του δημοσιογράφου Φώτη Γιοβανόπουλου, ο οποίος παρουσιάζει τις εκπομπές «νομικής αντίστασης» στην οργάνωση «Δίκτυο Ελληνισμού» και έχει πολιτευτεί με το Ε.ΠΑ.Μ στη Θεσσαλονίκη.  

Στο ιστολόγιο του Φώτη Γιοβανόπουλου, ο οποίος έχει μηνύσει τους πάντες στην Ελλάδα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας μέχρι τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, οι αρνητές μπορούν να βρουν υποδείγματα μηνύσεων για κάθε χρήση. Καταρχήν, «μήνυση κατά εκπαιδευτικών για επιβολή μάσκας, τεστ, εμβολίου, ..... και αποβολή τους από το σχολείο ή απαγόρευση εισόδου εις αυτό». Οι εκπαιδευτικοί μηνύονται για τη διάπραξη «των εγκλημάτων του Βασανισμού, της Εσχάτης Προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης».

Κατά το συνωμοσιολογικό σκεπτικό των μηνυτών-αντιεμβολιαστών, οι εκπαιδευτικοί «επέβαλαν ιατρική πράξη (μάσκα, τεστ, εμβόλιο, ….) κατά καταφανή παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, που είχαν επιβληθεί αρχικά κατά το χρονικό διάστημα 23.3.2020-3.5.2020 και επιβάλλονται εκ νέου από 7.11.2020 μέχρι και σήμερα, στα πλαίσια των κυβερνητικών μέτρων για την αναχαίτιση εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, μολονότι γνώριζαν άριστα, ως εκ της ιδιότητάς τους, ότι όλα τα παραπάνω δήθεν μέτρα παραβιάζουν καταφανώς θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, καθώς και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους νόμους με υπερσυνταγματική ισχύ ως εφαρμογή στο εθνικό δίκαιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων με βάση το άρθρο 28 του Συντάγματος, όπως τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (νόμος 3418/2005), τη Σύμβαση Οβιέδο 1997 (νόμος 2619/1998), τη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (Παράρτημα στην απόφαση 39/46 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών), το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα (νόμος 2462/1997)». 

Οι οδηγίες, που παρέχονται μέσω του συγκεκριμένου ιστολογίου και δίνονται και από τον Φώτη Γιοβανόπουλο στις διαδικτυακές εκπομπές του, αφορούν και στην περίπτωση, που αστυνομικοί δεν προχωρήσουν στη σύλληψη των μηνυόμενων εκπαιδευτικών. «Σε περίπτωση που καλέσουμε την αστυνομία μέσω του 112 για να συλλάβει επίορκους εκπαιδευτικούς, διοικητές υπηρεσιών, υπαλλήλους καταστημάτων, ........ και αυτή αρνηθεί να έρθει ή να συλλάβει τους δράστες, την καταγγέλουμε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων σύμφωνα με το παρακάτω υπόδειγμα». Πρόβλεψη υπάρχει μέσω δήλωσης γονέων, που κατατίθεται προς το σχολείο του παιδιού τους, για την απαγόρευση «οποιαδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς να έχουν ενημερωθεί πρώτα οι ίδιοι και να έχουν δώσει τη ρητή συγκατάθεσή τους». 

Επιπρόσθετα,  οι αρνητές έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» είτε σε μορφή word και σε μορφή pdf μηνύσεις, μεταξύ άλλων:

  1. Κατά ιατρών που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ασθενείς που δεν φορούν μάσκα και δεν δέχονται να κάνουν τεστ.
  2. Κατά δημοσίων υπαλλήλων που επιβάλλουν πρόστιμα εφαρμόζοντας τα αντισυνταγματικά μέτρα και κατά προϊσταμένων δημοσίων υπηρεσιών που προσπαθούν να επιβάλλουν ιατρικές πράξεις ενάντια στη θέληση των υφισταμένων τους.
  3. Κατά αστυνομικών για επιβολή προστίμου για μη εφαρμογή οποιασδήποτε ιατρικής πράξης (μάσκα, τεστ, εμβόλιο, .....) 
  4. Κατά υπαλλήλων καταστημάτων και ιδιοκτητών που προσπαθούν να επιβάλλουν ιατρικές πράξεις χωρίς συναίνεση (μάσκα, τεστ, εμβόλιο,....) και δεν εξυπηρετούν ή εμποδίζουν την είσοδο στους πολίτες εξαιτίας αυτής της επιλογής τους, με την επισήμανση: «ΠΑΝΤΟΤΕ μηνύουμε και τον ιδιοκτήτη ή τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας (ανάλογα με τη μορφή της) ή/και τους υπαλλήλους που συνεργούν»)
  5. Κατά αστυνομικών για επιβολή προστίμου για μετακίνηση παρά τα παράνομα μέτρα. 

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι συζητήσεις, που αναπτύσσονται μεταξύ αρνητών-αντιεμβολιαστών στο συγκεκριμένο blog σχεδιάζοντας τις νομικές κινήσεις τους με μαζικές καταθέσεις μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Στο ερώτημα δε, «Μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο για φοιτητές προς τα πανεπιστήμια;», ο Φώτης Γιοβανόπουλος συστήνει: «Υπάρχει. Είναι η μήνυση κατά δημοσίων υπαλλήλων. Καλείτε την αστυνομία και ζητάτε τη σύλληψη των καθηγητών». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA