Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρή καταγγελία για διάκριση σε διορισμό γιατρού από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου. Πρόκειται για γιατρό που ενώ της αναγνωρίστηκε πως έχει όλα τα προσόντα για τη θέση του επιμελητή σε νοσοκομείο της Αθήνας, δεν προσελήφθη στο ΕΣΥ με τη δικαιολογία ότι έχει δύο μικρά παιδιά!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που παρουσίασε πρωινή εκπομπή του OPEN, η γιατρός ναι μεν είναι αξιόλογη επιστήμονα, αλλά το γεγονός πως είναι μητέρα 2 μικρών παιδιών δεν συνάδει με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και έτσι δεν είναι γνωστό αν μπορεί να ανταποκριθεί. Ουσιαστικά δηλαδή οι συνάδελφοί της κρίνουν πως επειδή έχει δύο ανήλικα παιδιά, δεν μπορεί να προσληφθεί!

Η ίδια επιβεβαίωσε την καταγγελία ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία πως η απάντηση που πήρε από το Υπουργείο στην ένσταση για την αναπομπή του πρακτικού, είναι πως δεν συντρέχει λόγος να γίνει! Παράλληλα όπως ενημέρωσε χθες απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το γεγονός ότι απορρίπτεται μια γυναίκα γι' αυτό τον λόγο αφορά όλους τους γιατρούς, όλων των φύλων, που διεκδικούν μια θέση στο ΕΣΥ. Μας ωθούν στη μη τεκνοποίηση, αν όχι στη στείρωση» επεσήμανε μεταξύ άλλων η ίδια.

Στην εκπομπή συμμετείχε και η καθηγήτρια Αθηνά Λινού που σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να συγχαρώ τη συνάδελφο. Το έχω ζήσει όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ και πέρασα τα ίδια ενώ είχα το ένα παιδί στο θήλαστρο, το 1982. Πρέπει να αποζημιωθεί. Σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε παιδιά και γιατρούς, είναι ανεπίτρεπτο να αποπέμπεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA