Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγα μέτρα μακριά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνελήφθη ο 33χρονος ληστής της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα μάλιστα που αποβιβαζόταν από ταξί. Στο σακίδιο που είχε μαζί του εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η σύλληψή του έγινε μετά από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κατεχάκη με κατεύθυνση προς το Ψυχικό. Ο ληστής με το Καλάσνικοφ είχε καταδικαστεί και εξέτιε ποινή κάθειρξης 46 ετών και 5 μηνών για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. 

Ωστόσο, στις 2 Αυγούστου 2021 είχε παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης Λάρισας και είχε επιστρέψει στην παρανομία. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και για τον συνεργό του στη ληστεία της οδού Μητροπόλεως, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους σε τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις (σ.σ. Πετράλωνα και Μεταμόρφωση).

Δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Υπαστυνόμου Α΄ Ευθυμίου Άννας - Αννιέλας: «Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (Καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA