Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την εποχική γρίπη και άλλους αναπνευστικούς ιούς προειδοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου, τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα με τον κορονοϊό «πλειάδα άλλων αναπνευστικών ιών αλλά και των ιών της γρίπης». Μάλιστα, γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η συνταγογράφηση θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. «Ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος να γίνεται στις ευάλωτες ομάδες», οι οποίες αναφέρονται στην ετήσια εγκύκλιο, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τα άτομα που θα λάβουν τρίτη δόση, του εμβολίου της γρίπης ή και άλλων εμβολίων, όπως το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. «Δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός αλληλεπίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση αυτών των εμβολίων», επεσήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Επίσης, διευκρίνισε πως «δεν θα πρέπει το γεγονός ότι η κινητικότητα της γρίπης την προηγούμενη χρόνια ήταν σε χαμηλά επίπεδα να μας δημιουργήσει αίσθηση εφησυχασμού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA