Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή-Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Το εφιαλτικό αυτό σύνθημα ακούγεται ξανά στις γειτονιές 1 χρόνο μετά την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καταδίκης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιβάλλοντας στους κατηγορούμενους πολυετείς καθείρξεις. Οπως αποκαλύπτει όμως το Reader.gr, η «παρέμβαση» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τα σοβαρά επεισόδια, που σημειώθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μόνο τυχαία δεν είναι αφού το τελευταίο διάστημα η οργάνωση επιχειρεί να επανασυστήσει τους πυρήνες της σε όλη την χώρα «στρατολογώντας» μαθητές και φοιτητές! Προκαλεί σοκ ο τρόπος με τον οποίο η Χρυσή Αυγή καλεί τους μαθητές να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στο δρόμο έχοντας προηγουμένως ενταχθεί σε πυρήνα, διαβάσει την ιδεολογία του κινήματος και τα κείμενα του αρχηγού και γυμνάσει καθημερινά το σώμα τους για να «δώσεις το 100% στον ιερό μας αγώνα»!

Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή, παρά τον αιφνιδιασμό του πολιτικού κόσμου για την επανεμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί ανενόχλητη «εθνικιστικούς» πολυχώρους με «εθνικιστική» δανειστική βιβλιοθήκη, το «Χρυσή Αυγή Radio» είναι στον «αέρα» κανονικά, διαφημίζει τη δράση της στις ιστοσελίδες της, μοιράζει φυλλάδια στους δρόμους, έχει ανοίξει «εθνικιστική» μπουτίκ πουλώντας μπλουζάκια και φούτερ, που αναγράφουν, « ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ», ανάβει πάλι πυρσούς και τραγουδά τον ύμνο της στις Θερμοπύλες στις 5 Σεπτεμβρίου και κάνει βραδινές εξορμήσεις.

Μιχαλολιάκος: Νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Στόχος της οργάνωσης αποτελεί η προσέλκυση μαθητών και φοιτητών στις τάξεις της για να αποτελέσουν τη βάση των νέων πυρήνων με την πιο έντονη κινητικότητα αυτό το διάστημα να καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να επανασυστηθεί την ελληνική κοινωνία αλλά κυρίως στη νεολαία ως ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, που η ηγεσία του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για τις πολιτικές θέσεις της, και όχι μια εγκληματική οργάνωση. Τη «γραμμή» τη δίνει ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος μέσω του προσωπικού blog του: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα το οποίο έχει λάβει μέρος στις εκλογές στις παρακάτω ψηφοφορίες...Και μετά ταύτα κάποιοι έκριναν ότι ΟΛΟΙ οι εκλεγμένοι βουλευτές του Ιουνίου του 2012 ήταν… “εγκληματική οργάνωση” και το έκριναν το… 2020! Αυτά ΜΟΝΟ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν. Και ενώ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή για την “εγκληματική οργάνωση”-εφεύρεση, το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ! Με νόμο, όμως, στη βουλή της Ν.Δ. δεν μπορώ να είμαι Γενικός Γραμματέας του. Για όσους αγωνιούν, λοιπόν, τι έγινε η Χρυσή Αυγή απαντώ ότι ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και εις ό,τι με αφορά δεν μπορώ να έχω την οποιαδήποτε σε αυτό διοικητική θέση ή αξίωμα».

Μέτωπο Νεολαίας: Συνεχίζουμε ανενόχλητοι τη δράση μας

Την ένταξη νέων στην Χρυσή Αυγή έχει αναλάβει το «Μέτωπο Νεολαίας» της οργάνωσης υπερθεματίζοντας για τη νομιμότητα του «Λαϊκού Συνδέσμου» και απαντώντας στο ερώτημα εάν διαλύθηκε ή βγήκε εκτός νόμου ως εξής: «Όχι, σε αντίθεση με την σκόπιμη παραπληροφόρηση που διαδίδεται από τους εχθρούς μας, η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα καθ’ όλα νόμιμο πολιτικό Κίνημα. Όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντας αυτήν την ιστοσελίδα διαθέτουμε χωρίς κανένα πρόβλημα δικούς μας χώρους δραστηριοτήτων, συνεχίζουμε την ποικίλη Εθνικιστική μας δράση ανεπηρέαστοι από τις οχλήσεις των υποχείριων του καθεστώτος και τέλος όποτε το επιθυμούμε μπορούμε να συμμετάσχουμε κανονικά στις εκλογές κάθε είδους (χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό). Είναι βεβαίως γεγονός ότι ο Αρχηγός μας Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που μας δίδαξε τον όμορφο αυτό Αγώνα, καθώς και πολλοί Συναγωνιστές μας φυλακίστηκαν μετά από μια δίκη-παρωδία ακριβώς επειδή οι κυβερνώντες (δεξιοί και αριστεροί) δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Δεν ξεχνάμε τις θυσίες κανενός από τους πολιτικούς κρατουμένους του Κινήματος μας και με το παράδειγμα και την καθοδήγηση τους συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για μια Ελεύθερη Ελλάδα».

Φυλή, Αίμα, Καταγωγή...

Η νεολαία της Χρυσής Αυγής αυτοπροσδιορίζεται ως ένα σύνολο αγωνιστικών πυρήνων δράσης σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελούμενο από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους Έλληνες Εθνικιστές, υπό την αιγίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής. «Σκοπός μας είναι η διάδοση του Εθνικιστικού τρόπου ζωής στην Ελληνική Νεολαία καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί την μόνη οδό για την προσωπική ευημερία κάθε υγιούς ανθρώπου αλλά και συλλογικά ολόκληρου του Ελληνικού Έθνους. Το Έθνος για μας είναι πάνω από όλα Φυλή, Αίμα, Καταγωγή... Για μας τους νέους Χρυσαυγίτες η Παράδοση, τα Ιστορικά Δίκαια του Έθνους μας και η Ιδέα της Ελληνικότητας αποτελούν τις υπέρτατες αξίες, μέσω των οποίων βιώνουμε τον κόσμο και προσεγγίζουμε την έννοια πολιτισμός. Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για την εγκαθίδρυση ενός Εθνικού Κράτους και την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας, για μια Μεγάλη Ελλάδα και έναν Νέο Ελληνικό Πολιτισμό».

«Εθνικιστικό» στέκι και οδηγίες συγκρότησης πυρήνων

Η οργάνωση δίνει αναλυτικές οδηγίες πώς ένας νέος «ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και πολύ νεότεροι φίλοι του Κινήματος μας είναι ευπρόσδεκτοι» μπορεί να ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή: «Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη είσαι τυχερός. Στην Θεσσαλονίκη λειτουργεί κάθε Παρασκευή το Εθνικιστικό Στέκι «ΣΑΡΙΣΑ» όπου κάθε Έλληνας είναι ευπρόσδεκτος να έρθει να ακούσει τις ομιλίες που πραγματοποιούνται από έμπειρους Συναγωνιστές, να εκφράσει οποιαδήποτε απορία έχει και να εγγραφεί στο Μέτωπο Νεολαίας συζητώντας με τους αρμοδίους. Στην Αθήνα πρόκειται να δημιουργηθεί πολύ σύντομα αντίστοιχος πολυχώρος, μπορείς να στείλεις μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες μέσω της φόρμας Επικοινωνίας στα δεξιά της οθόνης σου».

Οσο για τους νέους στις υπόλοιπες περιοχές, συστήνεται η επικοινωνία με την οργάνωση για ενημέρωση «αν υπάρχει ήδη κάποιος αγωνιστικός πυρήνας στην περιοχή σου για να ενταχθείς. Σε περίπτωση που δεν έχεις κοντά σου κάποιον πυρήνα Μετώπου Νεολαίας μπορούμε να βοηθήσουμε, με δωρεάν υλικό αλλά και φυσική παρουσία, εσένα και τυχόν φίλους σου με την ίδια θέληση να κάνετε την αρχή. Επικοινώνησε και σε αυτή την περίπτωση μαζί μας αναγράφοντας την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι και τον αριθμό των ατόμων εάν είστε ήδη ομάδα».

Σοκαριστική «στρατολόγηση» μαθητών 

Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή επισυνάπτει «επιστολή έφηβου μαθητή», προτρέποντας τους Ελληνες μαθητές να κλείσουν τα αυτιά τους στις λέξεις, «φασίστα» και «εγκληματία», που όπως αναφέρουν θα ακούσουν υποδεικνύοντας με ποιον ακριβώς τον τρόπο βήμα-βήμα θα ενταχθούν στην οργάνωση και εν συνεχεία απόλυτα γυμνασμένοι θα βγουν στο δρόμο για να ανταπεξέλθουν «σε όλες τις καταστάσεις που προκύπτουν»!

«Ναι, σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει κάποιος να σε πει «φασίστα» ή ακόμα και «εγκληματία». Έτσι του έμαθαν να παπαγαλίζει τα μέσα μαζικής εξαπάτησης που όλοι ξέρουμε τι λένε και πως χειραγωγούν τον ελληνικό λαό εναντίον της Χρυσής Αυγής, ενάντια σε οτιδήποτε Εθνικό. Όμως κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να μας αποτρέπει ως Εθνικιστές να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας, αλλιώς οι εχθροί μας έχουν ήδη νικήσει.

Είμαι κι εγώ ένας έφηβος, μαθητής ακόμα, αλλά έχω στην καρδιά μου την φλόγα της Πίστης που μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ. Εσύ όπως και εγώ με την φωνή μας, με την όποια δράση μας, θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα των ονείρων μας. Αυτές λοιπόν, είναι οι συμβουλές μου προς εσένα συναγωνιστή που μπορεί να είσαι απομονωμένος από μεγάλα αστικά κέντρα, σε περιοχές όπου η ορμή της οργανωμένης εθνικιστικής παρουσίας δεν έχει φτάσει ακόμα:

Α) Ένας από τους πιο προφανείς εναλλακτικούς τρόπους δράσης είναι σίγουρα το διαδίκτυο. Με λίγα «κλικς» μπορείς να φτιάξεις έναν λογαριασμό εθνικιστικού περιεχομένου στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης instagram, twitter κ.α. Από εκεί μπορείς να βοηθήσεις στην διάδοση του Εθνικιστικού μηνύματος, ενάντια στην καθεστωτική λογοκρισία, αναδημοσιεύοντας άρθρα του Κινήματος και δράσεις των συναγωνιστών ανά την Ελλάδα. Μπορείς ακόμα να αρχίσεις να φτιάχνεις πρωτότυπο δικό σου περιεχόμενο, όπως κάποια εικόνα υπέρ των πολιτικών κρατουμένων της Χρυσής Αυγής ή χιουμοριστικές αναρτήσεις που μπορούν να περάσουν άμεσα ή έμμεσα εθνικιστικά μηνύματα σε νεαρό κοινό.

Β) Δημιούργησε τον δικό σου πυρήνα. Το διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλά αυτό που ξεχωρίζει το Κίνημα μας είναι η δράση του στον έξω κόσμο. Προσπάθησε να βρεις παιδιά της περιοχής σου τα οποία έχουν εθνικιστικά φρονήματα και οργανωθείτε σταδιακά για δράση στον δρόμο. Δώσε προσοχή στο κοινωνικό και οικογενειακό σου περιβάλλον και ίσως ανακαλύψεις νέους με κοινές αναζητήσεις. Μπορείτε άμεσα να επικοινωνήσετε με τους κεντρικούς πυρήνες της Χρυσής Αυγής ώστε να σας βοηθήσουν στέλνοντάς σας έντυπο υλικό με σκοπό την αφύπνιση ακόμα περισσότερων Ελλήνων.

Γ) Τέλος, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, αυτό που πάντα μπορείς να κάνεις είναι να προετοιμαστείς για το μέλλον. Ενίσχυσε τον εαυτό σου σωματικά και πνευματικά έτσι ώστε όταν θα σου δοθεί η ευκαιρία (πχ όταν θα βρεθείς σε μια μεγάλη πόλη για σπουδές) να μπορείς να δώσεις το 100% στον ιερό μας αγώνα. Το εκδοτικό έργο της Χρυσής Αυγής και τα συγγράμματα του Αρχηγού μας δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να μελετήσει μοναδικά ιδεολογικά και ιστορικά βιβλία. Παράλληλα γυμνάζοντας καθημερινά το σώμα σου αποκτάς την φυσική κατάσταση που κάθε Έλλην εθνικιστής οφείλει να έχει ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλες τις καταστάσεις που προκύπτουν.

Εάν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, είμαι σίγουρος ότι έχεις σιχαθεί την παρακμή, βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια την εισβολή των αλλοφύλων και έχεις σιχαθείς την συνεχιζόμενη μεταπολιτευτική προδοσία δεξιών και αριστερών. Αν θες να λέγεσαι Έλληνας δεν έχεις άλλη επιλογή: ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ».

Μανιφέστο οργάνωσης πρωτοετών φοιτητών στους πυρήνες της Χρυσής Αυγής

Στο μεταξύ, η «μπότα» της Χρυσής Αυγής θέλει να πατήσει και το φοιτητικό κίνημα ζητώντας από τους πρωτοετείς φοιτητές να αποδείξουν την πίστη τους στην ιδεολογία της οργάνωσης. Η ένταξη στους πυρήνες του «Λαϊκού Συνδέσμου» παρουσιάζεται ως μονόδρομος για τους εθνικιστές πρωτοετείς για να αντιμετωπίσουν τις «προκλήσεις» από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και τις αριστερές οργανώσεις. «Είσαι νεαρός εθνικιστής και κατάφερες φέτος μετά τις δυσκολίες των πανελληνίων να περάσεις σε κάποια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ; Συγχαρητήρια, μπροστά σου έχεις ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σου στο οποίο να είσαι σίγουρος ότι ως Εθνικιστής θα συναντήσεις πολλές προκλήσεις. Θα κληθείς να αποδείξεις την Πίστη σου στην Ιδεολογία μας μέσα από μια σειρά μικρών και μεγάλων επιλογών ικανών να σε μεταλλάξουν.

 

Είναι πολύ πιθανό οι σπουδές σου να σε οδηγήσουν σε μια άγνωστη πόλη μακριά από οικεία πρόσωπα. Εκεί θα αντιμετωπίσεις διάφορους πρόθυμους μπούληδες που μέσα από 'δημοφιλείς' φοιτητικές παρατάξεις (βλ. ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) και με γλοιώδη συμπεριφορά θα συστηθούν σαν φίλοι. Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που 'παρασύρονται' από υποσχέσεις για νυκτερινές εξόδους, σημειώσεις και κοινωνική δικτύωση. 'Ακομμάτιστοι εθνικιστές' μόλις βρεθούν στο ακαδημαϊκό περιβάλλουν κάποιου αστικού κέντρου γίνονται ξαφνικά κολλητοί των αστοδεξιών κομματόσκυλων. Αν τους αντιμετωπίσεις γι αυτή τους την μετάλλαξη θα σου απαντήσουν με την φαιδρή αλλά χιλιοειπωμένη δικαιολογία «τι να έκανα, όταν ήρθα δεν ήξερα κανέναν» αποδεικνύοντας απλά ότι ποτέ δεν είχαν την πνευματική ποιότητα που απαιτεί ο Εθνικισμός.

Ισως πάλι βρεθείς σε κάποια από τις απροκάλυπτα αριστερο-κρατούμενες σχολές, όπου το αντεθνικό κλίμα θα σε πιέζει να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι και να κρύψεις τις ιδέες σου ακόμα και ενώπιον των πιο κοντινών σου φίλων-συμφοιτητών. Εκεί η βρωμιά φαντάζει συνήθως απρόσκοπτα κυρίαρχη σε βαθμό που μπορεί να σε οδηγήσει στην απελπισία για οποιαδήποτε θετική αλλαγή. Είναι άλλωστε γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες η αριστερά έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στα πανεπιστήμια καθιστώντας πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα γιάφκες με την κάλυψη δεξιών και μη κυβερνήσεων.

Μην υποκύψεις σε τίποτα απ’ όλα αυτά! Η αδράνεια, η απομόνωση και ο συμβιβασμός είναι σαράκι που θα πλήξει πολύ γρήγορα τα θεμέλια της ιδεολογικής σου ταυτότητας και θα σε μετατρέψει στον νεο-ραγιά που μισείς. Οι αντίπαλοι μας είναι θρασύδειλοι και με μεγάλη ευκολία θα επιτεθούν σε όποιον αντιληφθούν ότι είναι μόνος και ανένταχτος. Οργανώσου, εντάξου στον πυρήνα του Μετώπου Νεολαίας της πόλης σου. Εκεί θα βρεις εθνικιστές που έχουν ήδη αντιμετωπίσει και ξεπεράσει όλες τις παραπάνω προκλήσεις, θα βρεις συναγωνιστές που θα σε στηρίξουν σε όποια δυσκολία προκύψει. Αν πάλι στην πόλη σου δεν υπάρχει ήδη κάτι οργανωμένο προσπάθησε να βρεις ομοϊδεάτες σε κάθε χώρο όπου κινείσαι και επικοινώνησε μαζί μας ώστε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε τον δικό σας πυρήνα δράσης.

Κάθε Έλληνας νέος είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στον αγώνα που δίνουμε, αρκεί να διέπεται από την απαιτούμενη σοβαρότητα και να είναι διατεθειμένος να απορρίψει τις 'εύκολες λύσεις'. Άφησε λοιπόν κατά μέρος τις επιφυλάξεις που καλλιεργεί η εχθρική προπαγάνδα, έλα να μας γνωρίσεις, να συζητήσουμε όσες απορίες έχεις και ίσως διαπιστώσεις ότι στη σχολή σου υπάρχουν ήδη και άλλοι Εθνικιστές που είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις εντός του χαώδους φοιτητικού περιβάλλοντος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA