ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2021 07:16

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη φιλανθρωπική συναυλία του Γιάννη Πάριου παρά το μίνι lockdown

«Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε», φωνάζουν οι Djs που κρέμασαν τα ακουστικά τους και με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη φιλανθρωπική συναυλία του Γιάννη Πάριου παρά το μίνι lockdown
(Πηγή: pixabay.com)
Ανάγνωση:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δεκάδες Djs το βράδυ του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου, έξω από το Θέατρο Γης, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Γιάννη Πάριου, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που τους στερούν μεροκάματα τουλάχιστον μίας εβδομάδας, με την απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά. «Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε», φωνάζουν οι Djs που κρέμασαν τα ακουστικά τους και με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Μετά και την νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νομό Θεσσαλονίκης και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, μένουμε για 3η φορά σε 1,5 χρόνο άνεργοι, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Οι DJS σαν επάγγελμα και γενικότερα η εστίαση, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας. Μας είπαν πως είμαστε εστίες υπερμετάδοσης και για να μπορέσουμε να είμαστε υγιείς και να κρατήσουμε τις δουλειές μας, εμβολιαστήκαμε. Μας είπαν πως οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν στέρηση ελευθεριών, παρά μόνο αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Και όμως, για άλλη μία φορά υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων από την κυβέρνηση.

Αφού λοιπόν στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (ή νοσούντες) και το προσωπικό κάνει 2 rapid test την εβδομάδα, ποιος είναι ο λόγος που κλείνουν την μουσική; Ποιος θα κολλήσει ποιον; Είμαστε το εύκολο θύμα στις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης. Όμως δεν θα σιωπήσουμε άλλο! Αυτή είναι η δουλειά που συντηρούμε τις οικογένειες μας και υπάρχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αλλιώς, να γίνει καταβολή αποζημίωσης για όσο διάστημα μείνουμε εκτός εργασίας. Το Σωματείο Δισκοθετών νομού Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει κινήσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ