Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διάδοχος του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον ΕΟΔΥ, είναι ο Θεοκλής Ζαούτης. Το πρωί της Τρίτης έγινε κρούση στον κ. Ζαούτη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση να του ανατεθεί η προεδρία του ΕΟΔΥ. Εκτός του κ. Ζαούτη είχαν ακουστεί τα ονόματα του κ. Βασιλακόπουλου και της κυρίας Λαγού.

O Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN). Εχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας.

Πρόσφατα επιλέχθηκε ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria). Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ, ενώ η θέση του αντιπροέδρου του Οργανισμού θα καλυφθεί εκ των έσω και το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Σπύρου Σαπουνά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA