Μενού
  • Α-
  • Α+

Από «χορευτής τάνγκο» ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου και καταδικάστηκε ως «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ο 40χρονος Ηλίας Κασιδιάρης, με το τατουάζ που απεικονίζει τη σβάστικα στο μπράτσο του, αποφάσισε να φύγει από τη Χρυσή Αυγή και να συνεχίσει τη δράση του μέσα από τις φυλακές Δομοκού χρησιμοποιώντας τα social media, χωρίς να τον ελέγχει κανείς. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που θεωρεί «ελληνικό σύμβολο» τη σβάστικα στο μπράτσο σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Χρυσαυγιτών στις 20 Απριλίου του 2011 χαρακτήρισε τον Χίτλερ ως «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «στρατηγική ιδιοφυΐα». Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, τον ρώτησε στις 17 Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τη ναζιστική ιδεολογία και το άρθρο του και ο Ηλίας Κασιδιάρης την απέφυγε, λέγοντας «δεν θα σχολιάσω άρθρα που έχουν γραφτεί ως ιστορική κριτική». 

Δείτε ΕΔΩ το αφιέρωμα του Reader στον έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης

«Θα έχεις νεκρούς εδώ πέρα, έχεις το λόγο μου»

Ο καταδικασμένος ως «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης», Ηλίας Κασιδιάρης, είχε συμμετοχή σε μία σειρά επιθέσεων και είχε απειλήσει μέχρι και με νεκρούς! Τον Μάιο του 2011, δύο Αφγανοί δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα που είχε επιστρέψει να πάρει για να βιντεοσκοπήσει τη γέννηση του παιδιού του. Ακολούθησε πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και το ίδιο βράδυ κατέληξε νεκρός ο 21χρονος από το Μπαγκλαντές, Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, ενώ πολλοί άλλοι ξυλοκοπήθηκαν.

Η Χρυσή Αυγή υπερηφανεύτηκε ανοιχτά για το πογκρόμ ενώ ο Κασιδιάρης έγραψε σε άρθρο: «Οσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας –το πεζοδρόμιο– και θα κάνουμε την Αθήνα άνω-κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει μεμιάς Άγιος Παντελεήμονας». 

«Θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς, σου δίνω τον λόγο μου θα έχεις». Με αυτή τη φράση, ο Ηλίας Κασιδιάρης «προειδοποίησε» αξιωματικό της Αστυνομίας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων, κατά την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στη Χερσόνησο της Κρήτης στις 25 Νοεμβρίου 2012. Ο καταδικασμένος ως «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης ακούγεται σε βίντεο να λέει στους αστυνομικούς: «Θα μηνύσω και τους δύο σας για παράβαση καθήκοντος».

Στις 15 Μαΐου 2017, σε ένα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επεισόδιο, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια ενώ βρίσκονταν στα κοινοβουλευτικά έδρανα μαζί με τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. «Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό;», είχε πει τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης στον Νίκο Δένδια και τον απώθησε δια της βίας σπρώχνοντάς τον ενώ οι υπόλοιποι πέταξαν τα μπουκάλια με νερό που είχαν στα έδρανά τους.

Τον Μάιο του 2018 σε ένα παραλήρημα είπε στην ομιλία του στη Βουλή ότι η Χρυσή Αυγή θα βάλει την Τασία Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα για να την βλέπουν οι πρόσφυγες το βράδυ σαν «σκιάχτρο»: «Κι εμείς έχουμε δικαίωμα αύριο όταν αναλάβουμε να βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σκιάχτρο σε μια βραχονησίδα για να υποδέχεται λαθρομετανάστες και όπως θα έρχονται αυτοί και θα την βλέπουν νύχτα, θα λένε τι πράγμα είναι αυτό, θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίζουν πίσω και τρέχοντας μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. Αυτή τη λύση θα επιβάλλουμε. Θα βάλουμε την Τασία Χριστοδουλοπούλου να την βλέπουν το βράδυ σαν σκιάχτρο πάνω σε μια βραχονησίδα και έτσι θα φεύγουν και θα λύσουμε των προσφυγικών ροών». 

Τον Ιανουάριο του 2019 σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα τα έβαλε με την Ελένη Φουρέιρα που εκπροσωπούσε την Κύπρο στη Eurovision και «φωτογράφισε» τον ποδοσφαιριστή Εργκούς Κάτσε. «Βλέπετε ποιοι είναι οι Αλβανοί, βλέπετε την περίπτωση της Eurovision που διαφημίζεται μια τραγουδίστρια που έλεγε δεν είναι Αλβανίδα. Έλεγε ότι είναι από τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα. Κάτι αποτυχημένοι ποδοσφαιριστές Αλβανοί, κάτι τραγουδίστριες, που πιάνουν λεφτά στην Ελλάδα, γιατί εδώ υπάρχουν πολλά κορόιδα. Αρχίζουν μετά να φοράνε μπλουζάκια του UCK, μπλουζάκια της Αλβανίας. Όποιος πιστεύει σε αυτά και διαφημίζει τη μεγάλη Αλβανία, έξω από την Ελλάδα», είπε.

«Να μου ζητήσουν συγγνώμη»

Το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και το ποτήρι με νερό που πέταξε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, στην εκπομπή «Πρωινό του ΑΝΤ1» (7 Ιουνίου 2012), είχαν προκαλέσει την καταδίκη του από όλο το δημοκρατικό φάσμα ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης κάλεσε τη Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλη να του ζητήσουν συγγνώμη! Είχε αθωωθεί τον Μάρτιο του 2013 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε μια δίκη για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια κλώτσησε φωτογράφο εν ώρα εργασίας και χτύπησε έναν οπερατέρ. 

Ηλίας Κασιδιάρης: Διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Ηλίας Κασιδιάρης συνελήφθη με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τον Ιανουάριο του 2014 ανακοίνωσε πως θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Στις δημοτικές εκλογές που έγιναν τον Μάιο, ο συνδυασμός του κατετάγη τέταρτος με ποσοστό 16,1% και περίπου 36.000 ψήφους, με τον ίδιο να είναι υπόδικος.

Τον Ιούλιο του 2014 κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση όπλων σε εγκληματική οργάνωση. Οι ανακριτές και ο εισαγγελέας έκριναν ότι τα δύο όπλα που βρέθηκαν με άδεια στο σπίτι του, από τα οποία το ένα ανήκε στον πατέρα του, είχαν δεχτεί μεταβολές, κάτι που θεωρείται ποινικό αδίκημα. Στο σκεπτικό της προφυλάκισης έπαιξε ρόλο ο βίαιος χαρακτήρας του Ηλία Κασιδιάρη. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δίωξή του ως πολιτική. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Ιούλιο του 2015. 

Στις 21 Μαΐου 2020 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή ενώ λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα, μέσω ενός βίντεο στο YouTube. Λίγους μήνες αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 2020 καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Δομοκού. 

Ηλίας Κασιδιάρης: 101.000 ακόλουθοι 

Ούτε 1 χρόνο μετά την καταδίκη του και 9 χρόνια μετά την επίθεση στην Ρένα Δούρου και τη Λιάνα Κανέλλη, ο καταδικασμένος «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης έχει κανάλι στο YouTube που μετρά 101.000 ακολούθους. Ο Ηλίας Κασιδιάρης από τις φυλακές συνεχίζει τα κηρύγματά του μέσω των social media, με ηχογραφημένες δηλώσεις που μετατρέπονται σε βίντεο-σχόλια επικαιρότητας. Τρεις μέρες πριν, σχολίασε τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, κάνοντας λόγο για «αφινιασμένους αριστεριστές που απείλησαν με κρεμάλες», «τάγματα εφόδου Αριστεράς» και «ροπαλοφόρους 30 ετών που απειλούν 14χρονα». Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε αμετανόητος για την επίθεση στη Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλλη, αφού υποστήριξε ότι οι «αφινιασμένοι αριστεριστές» στα ΕΠΑΛ «θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα και να πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω» (...) «για να θυμηθώ και μια παλιά γνωστή μου». 

Οι ηχογραφήσεις κατά πάσα πιθανότητα γίνονται με τηλεφωνικές κλήσεις που καταγράφονται από συνεργάτες στο νέο «όχημα» που έχει ιδρύσει το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου. Στα βίντεο χρησιμοποιείται και πρωτογενές οπτικοακουστικό υλικό από γεγονότα που μεταδίδουν τα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.  Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Θεμιστοκλή και τον Κολοκοτρώνη αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2020, έχει ιστοσελίδα και κυβερνητικό πρόγραμμα (!) στους «Έλληνες ΓΤΠ» αφού δεν έλεγξαν τη διαδικτυακή του δράση.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για τα «μέσα μαζικής εξαπάτησης», όπως τα αποκαλεί, έχει πρόγραμμα φίμωσης το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ελέγχει και τις παραγωγές τους αφού «είναι υποχρεωμένα να σέβονται τον θεσμό της οικογένειας, την αξία και σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και την προσφορά των Ελλήνων της υπαίθρου στον ελληνικό πολιτισμό και στην οικονομία». Μάλιστα, τα στελέχη των «Ελλήνων ΓΤΠ» που έχουν δώσει και άδεια για να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες τους από τον Κασιδιάρη σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για... διαφήμιση των πολιτικών του φρονημάτων, διοργανώνουν συγκεντρώσεις στις οποίες μιλάει ο ίδιος μέσα από τη φυλακή και οι ομιλίες μεταδίδονται σε μεγάφωνα, καταθέτουν στεφάνια, αρθρογραφούν και συμμετέχουν σε ημερίδες.

Επίσης ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει και γραφείο Τύπου (!) το οποίο εκδίδει διαδικτυακά ανακοινώσεις για γεγονότα της επικαιρότητας. Ακολουθώντας την... κλασσική του ρητορική υποστηρίζει πως «οι αλλοδαποί έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την κοινωνική συνοχή αλλά και τη δημόσια ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα» ενώ ζητά και τη διενέργεια εκλογών. «Το σύστημα θέλει τους πολίτες πρόβατα», είπε και εναντιώθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επειδή είχε συλληφθεί ο Νότης Σφακιανάκης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης αφού «το σύστημα κυνηγάει τους αντιπάλους και έχει εμμονή με τους πατριώτες για να τους δει με χειροπέδες». Επιμένει ότι είναι αθώος και οι οπαδοί του συμμετέχουν σε όλα τα συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA