Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμης ανακρίτριας και εισαγγελέως, ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Μόνικα Γκιούς, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού της στην Κυπαρισσία. Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης από την Ολλανδία, σε εκτέλεση του εκδοθέντος διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής (1/10) ο 39χρονος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στην Κυπαρισσία: «Την κυνηγούσε στους δρόμους με ένα μαχαίρι» - Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα

Η απολογία του, έχοντας αναβληθεί δύο φορές, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (5/10) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιμένει για την αθωότητά του.

Έχει παραδεχθεί ότι την είχε χτυπήσει

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 39χρονου, σε δηλώσεις του την Κυριακή3 Οκτωβρίου ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και ότι είχε αποχωρήσει από το σπίτι που διέμενε με την 42χρονη από τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα ο κ. Νουλέζας μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι: «Ο δικηγόρος δεν επιτρέπεται να σχολιάζει και να τοποθετείται δημόσια και να ανακοινώνει λεπτομέρειες για υπόθεση που εκκρεμεί. Δε συμφωνώ με το να διεξάγεται τηλεοπτική δίκη. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε περί της εξαφάνισης της πρώην συντρόφου του, αλλά και το καλοκαίρι που βρέθηκε θαμμένη στην αυλή του σπιτιού που διέμεναν, είπε ότι είναι αθώος και στη διάθεση των ελληνικών αρχών». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τις υπερβολές ότι έστειλε στο νοσοκομείο το θύμα 19 φορές, τις διαψεύδω. Σύμφωνα με τον εντολέα μου είχαν μια σχέση δυνατή μεταξύ τους, αλλά εξαιτίας του ότι η 42χρονη είχε κακή εμπειρία από το γάμο της, κακοποιητική συμπεριφορά από τον πρώην σύζυγο, είχε οδηγηθεί στον αλκοολισμό και έτσι είχαν μεταξύ τους κάποια περιστατικά».

Την ίδια στιγμή ο κ. Νουλέζας παραδέχθηκε ότι ο 39χρονος του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε φερθεί με βάναυσο τρόπο στην άτυχη Μόνικα. «Ο κατηγορούμενος χώρισε με τη 42χρονη 10-12 Γενάρη. Της έδωσε τα κλειδιά και αναχώρησε. Η Μόνικα εξαφανίστηκε και ο θάνατός της επήλθε περί τα τέλη του Φεβρουαρίου. Ο κατηγορούμενος στις 25 Φεβρουαρίου πήγε για δύο εβδομάδες στη Ρουμανία, επέστρεψε για μερικές εβδομάδες, και έπειτα έφυγε και πάλι. Μου είπε ότι ίσως μερικές φορές παραφέρθηκε και της φέρθηκε ίσως βάναυσα. Το σπίτι το συγκεκριμένο έχει αυλή τσιμεντένια.

Θα ζητήσουμε να γίνει αυτοψία του χώρου. Ο κατηγορούμενος μου είπε ότι είχε αγοράσει τσιμέντο για μία μάντρα που εργαζόταν. Στο σπίτι δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, πριν τα Χριστούγεννα. Για να σπάσει το τσιμέντο χρειάζεται κομπρεσέρ. Πώς έκανε εργασίες χωρίς να τον ακούσει κανείς; Ο κατηγορούμενος πήγε και παραδόθηκε. Μου είπε ότι μπορεί να της έδωσε ένα χαστούκι, γιατί παραφερόταν εκείνη από το ποτό, αλλά δε θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο νομικός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA