Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα. Ένας 20χρονος που δεν είχε εμβολιαστεί και νόσησε με κορονοϊό άφησε την τελευταία του πνοή ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα: Χάσαμε νέο παιδί, εμβολιαστείτε

Σύμφωνα με το MEGA, ο 20χρονος είχε ελαφρά νοητική στέρηση και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου». Παρουσίασε θρόμβωση, πνευμονική εμβολή και έπαθε έμφραγμα. Ο 20χρονος κατέληξε το απόγευμα της Τρίτης (5/10). 

«Όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας. Παραδείγματος χάρη στη Βόρεια Ελλάδα από τους 55 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση, η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές. Έχει πιεστεί κοντά δύο χρόνια τώρα το Σύστημα Υγείας, και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορονοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς», είπε η Μίνα Γκάγκα και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επεσήμανε πως σε όσες περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη είναι υψηλή, οι δείκτες της πανδημίας είναι καλύτεροι αφού τα κρούσματα είναι μειωμένα και ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19 είναι μικρότερος. Ανέφερε δε, πως ο ΕΟΔΥ θα βρεθεί σε περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι μειωμένη προκειμένου οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA