Μενού
  • Α-
  • Α+

Περιορισμοί τέλος. Lockdown τέλος. Απαγορεύσεις τέλος. Μια βαθιά ανάσα ελευθερίας θα πάρουν οι εμβολιασμένοι απο το ερχόμενο Σάββατο ακόμα κι αν ζούν σε κόκκινες περιοχές. Με «διαβατήριο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφήνουν πίσω τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού και ετοιμάζονται να νιώσουν, στο μέτρο του δυνατού, και πάλι όπως ένιωθα στην προ Covid-19 εποχή.

Αυτό που προέκυψε απο τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, είναι αρχικά ότι αποχαιρετάμε οριστικά την εποχή των lockdown. Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται πλέον, στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων. Ενδεικτικό είναι πως ακόμα και σε κόκκινες περιοχές δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα ενώ και τα κέντρα διασκέδασης θα έχουν κανονικά μουσική.

Ποιοι θα μποορύν να τα χαίρονται αυτά; Οι εμβολιασμένοι! Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα».

Τα μέτρα που καταργούνται:

  • Απαγόρευση στη μουσική
  • Απαγόρευση στον χορό
  • Περιορισμός στο ωράριο
  • Τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα

Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες. Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. «Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων τονίστηκε πως «στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής οι υφιστάμενοι περιορισμοί για μη εμβολιασμένους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα αποσκοπούν στην προστασία τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA