Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Όλοι θυμόμαστε την περυσινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδα Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε στις φασιστικές επιθέσεις υποστηρίζοντας πως «ήταν πάντα έτσι, αλλά δεν τα βλέπαμε και τώρα τα βλέπουμε τα περισταικά». 

«Είναι ακριβώς ίδιες επιθέσεις, με ίδια στρατηγική, να το λάβουν υπόψιν οι αρμόδιοι. Δεν νομίζω ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό», είπε η Μάγδα Φύσσα και τόνισε πως «απεύχομαι να έχουμε άλλα θύματα». Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Φύσσα εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη (6/10).

Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος. Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας. Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA