ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/10/2021 11:46

Δακτύλιος: Επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου

Από τις 25 Οκτωβρίου επιστρέφει και πάλι ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενάμισι χρόνο μετά την αναστολή του λόγω των lockdown - Ποιοι και πότε κυκλοφορούν και σε ποιους δρόμους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δακτύλιος: Επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου
Κίνηση στους δρόμους (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε εφαρμογή τίθεται και πάλι από τις 25 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο είχε μπει σε αναστολή πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, την Άνοιξη του 2020, λόγω του lockdown όμως πλέον επιστρέφει ώστε να ρυθμίσει την -ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα- κίνηση στους κεντρικούς δρόμου της πόλης.

Ο δακτύλιος είναι σε ισχύ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και επιτρέπεται εντός των ορίων του μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:

  • Τις ζυγέw ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).
  • Τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν τα όρια του δφακτυλίου είναι οι λεωφόροι και οδοί: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων - Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΙΝΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ