Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: «Σήριαλ» με την απεργία της ΑΔΕΔΥ - Παράνομη και καταχρηστική απαντά η Νίκη Κεραμέως

Στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την απεργία της ΑΔΕΔΥ προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ

(πηγή: Eurokinissi)
(πηγή: Eurokinissi)

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που προανήγγειλε για τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ. Το υπουργείο Παιδείας απάντησε άμεσα στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022 αλλά με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε, προκειμένου να εκδικαστεί όσο πιο σύντομα γίνεται η υπόθεση, αυτή θα δικαστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, η έφεση του υπουργείου επί της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την αγωγή του υπουργείου Παιδείας θα εκδικασθεί στις 12:00 τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου.

Τι απαντά η Νίκη Κεραμέως για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την απεργία της ΑΔΕΔΥ προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, μέσω Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», έγραψε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#απεργία #ΑΔΕΔΥ #Σχολεία #Υπουργείο Παιδείας #Νίκη Κεραμέως

Best of Internet