Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Γολγοθάς η επιστροφή φοιτητών στα Πανεπιστήμια - Τεράστιες ουρές έξω από ΠΑΜΑΚ, ΑΠΘ

Οι φοιτητές με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test συρρέουν κατά δεκάδες έξω από την είσοδο του ΠΑΜΑΚ, στην Εγνατία, με τον πρύτανη, Στυλιανό Κατρανίδη, να κάνει λόγο για φαινόμενα που παρατηρούνται από τις 7 έως τις 9 το πρωί

Πηγή: thesstoday.gr
Πηγή: thesstoday.gr

Με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν οι φοιτητές να έρθει η σημερινή μέρα για να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα και να προχωρήσουν τις σπουδές τους, που έχουν περάσει από 40 κύματα λόγω του κορονοϊού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε σήμερα το ποδαρικό εν αντιθέσει με την Αθήνα που άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα τα Πανεπιστήμια, σημειώνεται μεγάλος συνωστισμός κι ουρές δεκάδων μέτρων έξω από ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ.

Οπως αναφέρι το thesstoday.gr, το κουδούνι του πρώτου εξαμήνου της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς βρήκε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να συνωστίζονται και να γνωρίζουν ταλαιπωρία προκειμένου να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Μάλιστα η διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είχε γκρεμίσει τοίχο και έφτιαξε νέες εισόδους για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, με στόχο ακριβώς να μην παρουσιάζονται εικόνες συνωστισμού.

Οι φοιτητές με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test συρρέουν κατά δεκάδες έξω από την είσοδο του ΠΑΜΑΚ, στην Εγνατία, με τον πρύτανη, Στυλιανό Κατρανίδη, να κάνει λόγο για φαινόμενα που παρατηρούνται από τις 7 έως τις 9 το πρωί. «Ηδη ανοίξαμε και άλλες θύρες για να μην ταλαιπωρούνται οι φοιτητές και θα κρατήσουμε τον έλεγχο τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που διαρκεί από τις 7 έως τις 9», τόνισε ο ο κ. Κατρανίδης, υπογραμμίζοντας ότι φέτος η κίνηση έχει αυξηθεί επειδή υπάρχουν και εκείνοι οι φοιτητές που λόγω τηλεκπαίδευσης βλέπουν για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο, παρόλο που φοιτούν ήδη δύο χρόνια.
Τεράστιες ουρές και συνωστισμός και στο ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εικόνες παρουσιάζονται και στις σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολυτεχνείο εκατοντάδες φοιτητές συνωστίζονται στα σκαλιά της σχολής, με στόχο να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φοιτητές #Πανεπιστήμια #Θεσσαλονίκη #Κορονοϊός #ΑΠΘ

Best of Internet