Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια πανίσχυρη σεισμική δόνηση ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη και μάλιστα, υπήρξαν αναφορές ότι κουνήθηκε ακόμα και η Αττική! Ο σεισμός που έχει επίκεντρο στη θάλασσα ανοιχτά της Ιεράπετρας στο Λιβυκό Πέλαγος ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Την ώρα που η Κρήτη δεν έχει ηρεμήσει και η γη τρέμει ακόμα στο Αρκαλοχώρι, που χτυπήθηκε από τα 5,8 Ρίχτερ του περασμένου μήνα, οι κάτοικοι του νησιού έζησαν ξανά τον εφιάλτη του Εγκέλαδου.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τελικά θαλάσσια περιοχή στα ανατολικά της Σητείας, και συγκεκριμένα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα και γι αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Οκτώ λεπτά μετά τον πρώτο πανίσχυρο σεισμό, υπήρξε και ισχυρός μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ, που καταγράφηκε στις 12:32 στα ανοιχτά της Καρπάθου και στις 12:36 καταγράφηκε κι άλλη δόνηση, μεγέθους 4,0 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ζάκρου.

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις δονήσεις στο Αρκαλοχώρι

«ο επίκεντρο εντοπίζεται 10 χλμ από την Ζάκρο. Δεν έχει άμεση σχέση με τα φαινόμενα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη. Τώρα διερευνούμε αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Η αυτόματη λύση

Και η αναθεωρημένη λύση

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA