Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ηλίας Μόσιαλος μπορεί να είναι Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και ∆ιευθυντής του Κέντρου Οικονοµικών της Υγείας στο London School of Economics που δίνει την δική του μάχη για να εμβολιαστούν οι αρνητές της χώρας, ωστόσο δεν παύει να είναι λάτρης της κορυφαίας πλατφόρμας streaming, Netflix. Έτσι, επηρεασμένος από τη νοτιοκορεάτικη σειρά «The Squid Game» που κάνει θραύση παγκοσμίως, δεν μπορούσε να μην ανεβάσει το δικό του meme στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Έτσι, με αφορμή τον κακό χαμό που έχει γίνει με τα μπισκότα της σειράς, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι και συνταγή στο TikΤok για αυτά, ο Ηλίας Μόσιαλος, στέλνει το δικό του μήνυμα που είναι επηρεασμένο από τα... παλιά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «ΠΑΣΟΚ, σώσε μας, λέει το meme» και από κάτω οι φίλοι του σπεύδουν να απαντήσουν. 

Η ιστορία – με λίγα λόγια – έχει να κάνει κι εδώ με ένα είδος «παράσιτου»: κάποιους κατεστραμμένους – υπερχρεωμένους και βυθισμένους στην απόγνωση κατοίκους της Σεούλ. Το πρώτο επεισόδιο μάς δείχνει τη χαμοζωή του Gi-Hun, χωρισμένου με παιδί που μεγαλώνει με τη μητέρα η οποία, στο μεταξύ, έχει καλοπαντρευτεί με πλούσιο που θέλει να τους πάρει να φύγουνε σ’ άλλη Γη σ’ άλλα μέρη: στη γη της επαγγελίας δηλαδή τις ΗΠΑ.

Ο πρωταγωνιστής ζει με τη γριά, γκρινιάρα μάνα του, τον κυνηγούν τα χρέη και οι τοκογλύφοι και τα παιχνίδια – τα τυχερά – είναι το πάθος του. Η ζωή του; Παρασιτική! Ούτε χρήματα για δώρο στα γενέθλια της μικρής κόρης του δεν έχει. Και τότε εμφανίζεται ο καλοντυμένος κύριος – ο από μηχανής θεός – που του προσφέρει τη λύση στα προβλήματα της ζωής του: Παίζεις; Κερδίζεις ή χάνεις. Δεν παίζεις; Χαμένος έτσι κι αλλιώς!

Και το ενδιαφέρον αρχίζει.

https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA