ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/10/2021 14:16

Φαίδων Βόβολης: Αναστολή επαγγέλματος για 6 μήνες στον γιατρό των αρνητών εμβολίου

Με εμφανή αμηχανία υποδέχτηκε την κρίση του πειθαρχικού συμβουλίου ο Φαίδων Βόβολης, ο οποίος μέσω διαδικτύου, ανέφερε ότι παρά την αναστολή επαγγέλματος θα κάνει περισσότερες συγκεντρώσεις

Φαίδων Βόβολης: Αναστολή επαγγέλματος για 6 μήνες στον γιατρό των αρνητών εμβολίου
Πηγή: APimages, eurokinissi
Ανάγνωση:

Την 6μηνη αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος του καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη, ο οποίος πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού, εισηγείται ομόφωνα το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το σκεπτικό της 6σέλιδης εισήγησης του πειθαρχικού συμβουλίου προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συσχετίζονται οι ενέργειες του συγκεκριμένου γιατρού με την πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας, γεγονός που κρίνει αναγκαία την επιβολή της προσωρινής άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Το πειθαρχικό συμβούλιο αφού σημειώνει ότι «ο συνάδελφος παραδέχτηκε ότι στα πλαίσια της πολιτικής κίνησης, την οποία έκανε, χρησιμοποίησε ως μέσο την πανδημία» καταλήγει ότι «προέχει οι ανεμβολίαστοι να μην παρασυρθούν από αντιεμβολιαστικό κίνημα. Οι ανεμβολίαστοι είναι φοβισμένοι άνθρωποι και πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούν και να γίνουν τα πάντα για να εμβολιαστούν».

Ειδικότερα, η σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε ως σκοπό να διερευνήσει εάν από την εν γένει συμπεριφορά και τις ενέργειες του Φαίδωνα Βόβολη, «όπως είναι η διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού και τις δημόσιες δηλώσεις του περί πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορονοϊού ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Υστερα από την εξέταση των δεδομένων και την ακρόαση μαρτύρων αλλά και του ίδιου του καρδιολόγου, τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου ομόφωνα αποφάνθηκαν ότι «ο κ. Φαίδων Βόβολης με σειρά ενεργειών και δράσεων του ως ιατρός, ιδιότητα που αναφέρει και προβάλει από την αρχή της πανδημίας αναφέρεται σε μη τεκμηριωμένα δεδομένα για την πανδημία. Αμφισβητεί δημοσίως τις θέσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και αμφισβητεί τις παραδοχές της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας και τα διεθνώς παραδεδεγμένα».

Φαίδων Βόβολης: «Διασπείρει ψευδείς ειδήσεις»

Βάσει των όσων αναφέρονται στην εισήγηση, «με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση στο κοινό για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας ενώ εκφράζει προσωπικές απόψεις χωρίς οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση. Διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και εμποδίζει το έργο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Ετσι όμως πραγματικά δημιουργεί σύγχυση και θέτει σε κίνδυνο αδαείς και αφελείς συμπολίτες μας. Και σε κάθε περίπτωση τους παραπλανεί θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Αναφορικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων τα μέλη του πειθαρχικού τοποθετούνται ως εξής: «Ο συνάδελφος διασπείρει και ψευδείς ειδήσεις, που συνιστά αδίκημα, κατ ́άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα αφού αναφέρεται σε χαμηλή θνητότητα του ιού. Πλην όμως, η χώρα μας έχει 13.000 νεκρούς και το 90% των ασθενών, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εχουμε επίσης νεκρούς νέους ανθρώπους ενώ ο ίδιος ρητά δήλωσε ότι προσωπικά δεν έκρινε ότι κινδύνευε λόγω ηλικίας. Οι πράξεις αυτές και η όλη στάση και συμπεριφορά του συναδέλφου αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία πέραν του ότι θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλου του ιατρικού σώματος».

Στην κρίση του το πειθαρχικό συμβούλιο έλαβε υπόψη του και τα ακόλουθα: «Περαιτέρω, ο ιατρός κ. Φαίδωνας Βόβολης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις και τα γραφόμενά του αναπτύσσει μία δυσπιστία και μία έλλειψη εμπιστοσύνης σε ειδικούς. Μάλιστα, υπό συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα, επικινδυνότητα και έλλειψη επαρκούς γνώσης και πληροφόρησης απευθυνόμενος σε πολίτες οι οποίοι δε διαθέτουν τις γνώσεις για να τα αξιολογήσουν με αποτέλεσμα να επέρχεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ο δε συνάδελφος δεν έχει το ειδικό γνωστικό αντικείμενο προκειμένου να προβαίνει σε αυτά. Επίσης, το συμβούλιο κρίνει ότι ο συνάδελφος ως ιατρός έναντι τουλάχιστον των ασθενών του τούς επηρεάζει σημαντικά όπως όλοι οι ιατροί επηρεάζουμε τους ασθενείς μας. Ως ιατρός όφειλε να ξεκαθαρίσει στην κοινή γνώμη ότι τουλάχιστον για τους υγειονομικούς ο νόμος είναι σαφής. Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για να ασκούν το επάγγελμά τους και αμέλησε να υποδείξει την ανάγκη συμμόρφωσης σε νόμο του κράτους».

Αμήχανος ο Φαίδων Βόβολης λέει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν υψηλό πνευματικό επίπεδο

Με εμφανή αμηχανία υποδέχτηκε την κρίση του πειθαρχικού συμβουλίου ο Φαίδων Βόβολης, ο οποίος μέσω διαδικτύου, ανέφερε ότι παρά την αναστολή επαγγέλματος θα κάνει περισσότερες συγκεντρώσεις. «Ποιόν εκδικούνται με την εξάμηνη αναστολή; Τους ασθενείς μου. Αυτός είναι ο κίνδυνος δημόσιας υγείας. Γίνεται κάτι σημαντικό άλλο; Δε θα κάνουμε συγκεντρώσεις; Περισσότερες. Δε θα μιλάμε; Περισσότερο. Αρα τι εκδικούνται; Εκδικούνται και χτυπούν τους ασθενείς, αυτούς που θεωρητικά προστατεύουν. Προσπαθούν να χτυπήσουν τους ασθενείς μου και δεν είναι και λίγοι».

Ο ίδιος συνεχίζει ως εξής: «Πραγματικά αυτός που συνέταξε αυτές τις 6 σελίδες θα ήθελα να τον γνωρίσω. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι. Είναι ότι πιο αόριστο έχω γνωρίσει. Από την πρώτη μέρα δε μου έχουν καταρρίψει ούτε μία θεωρία...Είναι πραγματικά αστείο. Βρέθηκα μπροστά σε πειθαρχικό και μπροστά μου δεν μπόρεσαν να μου κατεβάσουν ούτε μία θεωρία», για να απαιτήσει να μην του «κολλούν και πολύ» σε θέματα ιατρικής.

«Πάνω στην ιατρική μη μας κολλάτε και πολύ. Επειδή έχετε το ΔΣ και το πειθαρχικό νομίζετε ότι κάτι κάνετε. Αυτά τα 'δεν έχει την επάρκεια' να πάτε να τα πείτε στους γενετιστές σας στο Μόσιαλο και σε όλους τους άλλους. Αυτοί δεν έχουν την επάρκεια και όλοι άλλοι με τις άλλες ειδικότητες. Γιατί την επάρκεια, όταν μιλάτε κυρίως για μένα, εγώ είμαι ο Φαίδων Βόβολης. Είμαι καρδιολόγος, έχω βραβευμένο ιατρείο με πάρα πολλούς ασθενείς. Δεν θα μου λέτε εμένα εάν έχω την επάρκεια ή όχι. Αυτά να τα πείτε αλλού, όχι εδώ».

Ο υπό πειθαρχικό έλεγχο γιατρός, αφού υπογραμμίζει ότι «εγώ θα μπορούσα να κάθομαι στην παραλία μου, τώρα είναι που δε θα κάτσω», λέει στο πανελλήνιο ότι τελικά οι ανεμβολίαστοι είναι άνθρωποι υψηλού πνευματικού επιπέδου! «Οι έρευνες τελικά έδειξαν ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι υψηλού πνευματικού επιπέδου. Οι αμφισβητίες του κόσμου, οι σωκρατικοί αμφισβητίες ήταν πάντα άνθρωποι υψηλού πνευματικού επιπέδου. Εσείς μπορέσατε να παίξετε με ταγούς εμείς παίξαμε με πνεύματα. Τώρα πια επειδή βάλατε χέρι εκεί που δεν έπρεπε περνάμε στην άλλη άκρη. Πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε μεταξύ μας. Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια και στις κάλπες και όπου αλλού βρεθούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ