Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική, καθώς «βροχή» πέφτουν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Αττικής σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, διακοπές ρεύματος εντοπίζονται στη Νέα Κηφισιά, στην Ανοιξη, στην Πεύκη, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένει και ένα μεγάλο μέρος του Παγκρατίου.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Μπάλλος: Νερά μπήκαν στη Βουλή, καταστράφηκαν μάρμαρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν καταγραφεί πάνω από 110 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από νότια προάστια, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και 8 κλήσεις για κοπές δέντρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας δεν θα πραγματοποιηθεί.

Από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης την Αττική, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου. Μάλιστα, νωρίτερα, λίγο πριν τις 12:15 εστάλη μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» στα κινητά των κατοίκων της Αττικής συνιστώντας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα του «112» από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εστάλη σε πολίτες στην Αθήνα, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Οι δρόμοι που έχουν κλείσει

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού 
  • στην Ιερά Οδό στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Ελαιώνας» 
  • στην οδό Σκυλίτση και στην οδό Τζαβέλα από το ύψος της παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπάτων
  • στην οδό Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη

Επιπλέον διεκόπη, όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.00 έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας συρμών στον ΗΣΑΠ, λόγω πτώσης δέντρου στον Ταύρο. Οπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού γίνονται στο τμήμα «Ταύρος - Πειραιάς» και «Ομόνοια - Κηφισιά».

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας Μπάλλος που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Νωρίτερα, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Eπίσης, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η δια ζώσης λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε όλη την Αττική, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πλημμύρισε η Σχολή Καλών Τεχνών - Προβλήματα σε Πάντειο και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» ,η οποία χτυπά εδώ και ώρες το λεκανοπέδιο. Σε ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτου, στη Σχολή Καλών Τεχνών έχει δημιουργηθεί «ποτάμι» εντός του κτιρίου, ενώ νερά συνεχίζουν να πέφτουν από το ταβάνι.

Την ίδια στιγμή, στο Πάντειο ο πεζόδρομος της Αλ. Πάντου πλημμύρισε ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου τα νερά έφτασαν μέχρι τον κεντρικό διάδρομο. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποφάσισε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τις 14:00 και μετά για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή για όλη την ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα και στο τραμ

Προβλήματα στην κίνηση των συρμών του τραμ έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

  • (Πλάτων) Κασομούλη - Πικροδάφνη
  • (Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ
  • (Θουκυδίδης) Πικροδάφνη - ΣΕΦ

Καιρός: Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA