Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν κυλήσει και πολύ χειρότερα, εάν δεν είχε γίνει ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός. Ηταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα. Στις πρώτες του αναφορές του τόνισε πως «διανύουμε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, το οποίο είναι πολύ σοβαρό σε ορισμένες περιοχές, αλλά έχει κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός έδωσε την εικόνα από τα μέτωπα της κακοκαιρίας και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού - 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική - Σε Ελευσίνα, Πειραιώς, Πέτρου Ράλλη, Χαμοστέρνας και Κηφισίας τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην έναρξη της ενημέρωσης, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Ειδικά για την Αττική, ανέφερε ότι έχουν γίνει 385 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε περισσότερες από 20 περιοχές στην Αττική, οι περισσότερες για άντληση υδάτων -πιο συγκεκριμένα, οι 340 εξ αυτών. Όπως ανέφερε, τα κυριότερα προβλήματα όσον αφορά στη συσσώρευση υδάτων και την κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην Ελευσίνα, στη Χαμοστέρνας, στην Πέτρου Ράλλη, την Πειραιώς και στη λεωφόρο Κηφισίας. 

«Έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα», είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο για κρίσιμο διήμερο. Από χθες όλες οι δυνάμεις της χώρας είναι σε πλήρη διασπορά και λειτουργούν άρτια και χάρη στον προγραμματισμό μας και την ετοιμότητα προλάβαμε διάφορα περιστατικά που θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο δυσάρεστα από όσο είναι τώρα. Προτρέπω όλους τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις που θα μπορούσαν να είναι άκρως επικίνδυνες για τις ζωές τους»

Παράλληλα, ο υπουργός είπε πως στην Κέρκυρα σπεύδει Super Puma προκειμένου να απεγκλωβίσει δεκάδες κατοίκους που έχουν καταφύγει στις οροφές των σπιτιών τους γιατί έχει υπερχειλίσει το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA