Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την απόφαση να μην υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην εισαγωγή των «μωβ» περιοχών οι οποίες θα αφορούν εκείνες που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στους δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Τέλος στα μίνι lockdown στις κόκκινες περιοχές - Χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας, επανέρχεται η μουσική 

Δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε «κόκκινες» περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου, ούτως ώστε στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές να υπάρχουν κάποιου είδους περιορισμοί προκειμένου να μειώνεται το ιικό φορτίο της εν λόγω περιοχής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν την εισαγωγή «μωβ» περιοχών οι οποίες θα έχουν περιοριστικά μέτρα πως την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, καθώς επίσης και την υποχρέωση των κατοίκων να φορούν διπλή μάσκα όταν χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). 

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «μωβ» περιοχών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 1.712 νέα κρούσματα και 27 θανάτους. Ταυτόχρονα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 357 πολίτες, από τους οποίους οι 314 δεν έχουν εμβολιαστεί. Από τα 1.712 κρούσματα, τα 332 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 265 στη Θεσσαλονίκη και τα 126 στη Λάρισα. Ακολουθούν η Ημαθία με 68, η Μαγνησία με 57, η Αχαία με 55 και η Μεσσηνία με 52. Παράλληλα, έγιναν 147.318 τεστ με την θετικότητα να ανέρχεται στο 1,16%.

Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που είναι σε ισχύ: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA