Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού της στο Facebook ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου. Το πρόβλημα υγείας της εντοπίστηκε σε έναν από τους αιματολογικούς ελέγχους της, στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας της, μετά την επέμβαση στο γόνατο που έκανε

Η Ντόρα Μπακογιάννη (Πηγή: Eurokinissi)
Η Ντόρα Μπακογιάννη (Πηγή: Eurokinissi)

Η Ντόρα Μπακογιάννη έμαθε ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα έπειτα από εξετάσεις ρουτίνας μετά την επέμβαση στο γόνατο. Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού της στο Facebook ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι αποφασισμένη για τη νίκη και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Διαβάστε ακόμη: Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα, ο τύπος του καρκίνου από το οποίο πάσχει

Το πρόβλημα υγείας της εντοπίστηκε σε έναν από τους συχνούς αιματολογικούς ελέγχους που κάνει, στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας της, μετά την επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε. Σε έναν από τους ελέγχους αυτούς, ορισμένες από τις τιμές ήταν εκτός των φυσιολογικών ορίων. Επειτα από εξετάσεις που έκανε, η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με το πολλαπλό μυέλωμα, στο αρχικό στάδιο, κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Την κατάσταση της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη παρακολουθεί ο καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος είναι από τους σημαντικότερους γιατρούς-μελετητές που με τις δράσεις του έχει οδηγήσει στην καθιέρωση πολλών φαρμάκων για το πολλαπλό μυέλωμα, πρωτοστατώντας στις κλινικές μελέτες που οδήγησαν σε έγκριση των περισσοτέρων νέων φαρμάκων και συνδυασμών τους για τη θεραπεία του μυελώματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ντόρα Μπακογιάννη #καρκίνος #πολλαπλό μυέλωμα

Best of Internet