ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/10/2021 08:36

Σεισμός τώρα: 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Καρπάθου

Ο σεισμός σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα δεν έγινε στο ελληνικό τόξο και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία για ενεργοποίηση όμορων ρηγμάτων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σεισμός τώρα: 6,1 Ρίχτερ ανατολικά της Καρπάθου
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Μία πανίσχυρη σεισμική δόνηση κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 8:32 στη θαλάσσια περιοχή 160 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου. Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 66,3 χιλιόμετρα κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το ανατολικό Αιγαίο, αλλά και στην Κρήτη. Και η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού δίνει τον σεισμό στο ίδιο μέγεθος, δηλαδή 6,1 Ρίχτερ, 127 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου σε εστιακό βάθος 58,5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,4 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 60 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του απέχει 300 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και 150 χιλιόμετρα από την Κάρπαθο.

Ο σεισμός σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα δεν έγινε στο ελληνικό τόξο και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία για ενεργοποίηση όμορων ρηγμάτων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ