Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι προβλέψεις που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους ανεμβολίαστους είναι δραματικές. Οπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις. «Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες» είπε ο κ. Τσιόδρας στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται και να αρνούνται να δουν τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός. Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%. Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση. «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι εάν είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού έως τα μέσα Ιουλίου οι θάνατοι στην Ελλάδα θα ήταν 1.200 λιγότεροι. Οι ζωές που σώθηκαν και οι διασωληνώσεις και οι ΜΕΘ που γλιτώσαμε θα αυξηθούν στο απώτερο μέλλον με την αύξηση του εμβολιασμού. Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη προέβλεψε ο επίσης ο καθηγητής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA