ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2021 13:33

Τσιόδρας: Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 περισσότερους θανάτους, 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα προχώρησε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας ελληνική μελέτη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τσιόδρας: Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 περισσότερους θανάτους, 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι προβλέψεις που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τους ανεμβολίαστους είναι δραματικές. Οπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις. «Τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες» είπε ο κ. Τσιόδρας στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται και να αρνούνται να δουν τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός. Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%. Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση. «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι εάν είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού έως τα μέσα Ιουλίου οι θάνατοι στην Ελλάδα θα ήταν 1.200 λιγότεροι. Οι ζωές που σώθηκαν και οι διασωληνώσεις και οι ΜΕΘ που γλιτώσαμε θα αυξηθούν στο απώτερο μέλλον με την αύξηση του εμβολιασμού. Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη προέβλεψε ο επίσης ο καθηγητής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ