Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενοχή της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο εισαγγελέας για την επίθεση με βιτριόλι που έγινε τον περασμένο Μάη στην Καλλιθέα. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει κι έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ' όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Επί της ουσίας, ο εισαγγελέας τόνισε ότι υπήρξε ξεκάθαρα σχέδιο εξόντωσης, η Κακαράντζουλα γνώριζε ότι μπορεί να επέλθει ο θάνατος, ενώ παρότι της δόθηκε η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην ακροαματική διαδικασία της δίκης, παρουσιάστηκε αμετανόητη και δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη από το θύμα.

Αν της επιβληθεί η ποινή που σύστησε ο εισαγγελέας, τότε η Εφη Κακαράντζουλα θα τιμωρηθεί με φυλάκιση 15 ετών.

Στο σκεπτικό που ανέπτυξε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας έκανε λόγο για σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας Παλιοσπύρου από την Κακαράντζουλα. Εξήγησε δε ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία σύμφωνα με τον εισαγγελέα, καθώς «το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό», που ήταν το κύριο συστατικό για το σχέδιο εξόντωσης του θύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA