Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση με βιτριόλι: Ξέσπασε σε λυγμούς η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Ξάδελφος της Εφης: «Ηταν ικανή για όλα»

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα, γέμισε την Ιωάννα Παλιοσπύρου με έντονα συναισθήματα αναγκάζοντάς την να ξεσπάσει σε λυγμούς - Ζήτησε να φύγει από την αίθουσα η Εφη Κακαράντζουλα

Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

Σε λυγμούς ξέσπασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στο άκουσμα της πρότασης του εισαγγελέα να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα στην επίθεση με βιτριόλι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα, τόσο η ίδια όσο και οι συγγενείς της που βρίσκοντας στη δικαστική αίθουσα δεν μπορούσαν να απομονώσουν τα συναισθήματά τους και να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους μέσα σε μια έντονα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Οι στιγμές ήταν δραματικές, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ο εισαγγελέας, κ. Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, κατέγραψε τις μεθόδους, τα κίνητρα και τις πρακτικές της δράστιδος. Ηταν μια συγκλονιστική αγόρευση που κυρίευσε με συναισθήματα το θύμα που ήταν σα να ζούσε ξανά από την αρχή όλα όσα της είχαν συμβεί το πρωί της 20ής Μαΐου του 2020 στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε πώς αντέδρασε η κατηγορούμενη στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης: «Είναι δικαίωση για την ελληνική δικαιοσύνη και την Ιωάννα. O εισαγγελικός λειτουργός τόνισε τις συνθήκες που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη, η οποία κατέδειξε όχι μόνο τον δόλο και τη θέληση της δράστιδος να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας αλλά και την παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και μεταμέλειας. Ακόμα και σήμερα, μετά την εισαγγελική πρόταση η κατηγορούμενη έφυγε, δείχνοντας την οργή της».

Ξάδερφος Εφης Κακαράντζουλα: «Ηταν ικανή για όλα»

«Πιστεύω ότι η Εφη δεν έχει μετανιώσει. Ηταν ικανή για όλα», αναφέρει ξάδερφος της Εφης Κακαράντζουλα μετά την αγόρευση του εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ξάδερφό της, η Εφη Κακαράντζουλα είναι σκληρή και δεν ενδιαφέρεται για τους άλλους. «Εγώ δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γιατί την έβλεπες καθημερινά ήταν μέσα στην τρελή χαρά, κανονική δηλαδή, όπως ήταν. Πολύ ψύχραιμη», αναφέρει πρώτος ξάδερφος της Εφης, μιλώντας στην εκπομπή Live News και προσθέτει: «Μόλις έμαθα ότι έχει γίνει αυτό το περιστατικό, αυτό έλεγα, πόσο ίδια ήταν. Δεν είχε αλλάξει καθόλου... Δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο σκληρή. Δηλαδή και στις καταθέσεις και σε αυτά που δεν ζητούσε συγγνώμη, μου έκανε τρομερή εντύπωση. Νομίζω ότι μπορεί να μην έχει μετανιώσει κιόλας».

Στο ερώτημα αν η Εφη Κακαράντζουλα ήταν ικανή να επιτεθεί και στον 40χρονο, Νώντα, ο ίδιος απαντά: «Οπως πήγε, ικανή για όλα ήταν. Πήγε, έριξε το βιτριόλι στην άλλη την κοπέλα. Για όλα ήταν ικανή. Οι γονείς της έχουν πάθει σοκ. Ντρέπονται να βγουν από το σπίτι τους. Ο αδερφός της έχει πάθει κατάθλιψη. Εχει κλειστεί στον εαυτό του, δεν μιλάει, έχει πάθει σοκ». Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της αγόρευσης, η Κακαράντζουλα κατέθεσε αίτημα αποχώρησης από την αίθουσα, κάτι που βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό, χωρίς να υφίσταται προφανής λόγος υγείας, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από την έδρα.

Τα σημεία της αγόρευσης που έκαναν αίσθηση

Ο κ. Μαστραντωνάκης συγκλόνισε με τα λεγόμενά του. Κι αν υπήρχαν αμφιβολίες για την «ανδροκρατούμενη δίκη», για το γεγονός πως δεν υπήρχαν γυναίκες στους ενόρκους, παρά μόνο άνδρες, τους οποίους ζήτησε, όπως είχε το δικαίωμα να το πράξει η υπεράσπιση της Κακαράντζουλα, ο εισαγγελέας τις διέλυσε με την αγόρευση-καταπέλτη κατά της δράστριας.

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα». Μάλιστα, ο εισαγγελέας επικαλέστηκε και την άδεια που ζήτησε από την δουλειά της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρησή της από το σημείο.

Αναφερόμενος στην «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», όπως είπε, έκανε περιγραφή των όσων συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης. «Εκείνη την ημέρα κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά... Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της κι έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας». Μόλις ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτόνο εγωισμό οι φίλες και οι συγγενείς της Ιωάννας που βρίσκονται έξω από τη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Δείχνοντας ο εισαγγελέας φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση, εμφανώς συγκλονισμένος είπε: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια... Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως, το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων... Η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#επίθεση με βιτριόλι #Καλλιθέα #δικηγόρος #Ιωάννα Παλιοσπύρου #Εφη Κακαράντζουλα

Best of Internet