Μενού
  • Α-
  • Α+

Ζώα κακοποιημένα, αποστεωμένα, άρρωστα και εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους εντοπίζουν εθελοντές στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές των Δήμων Μινώα και Αρχανών στην Κρήτη. Στη «σκιά» της δοκιμασίας που περνούν οι κάτοικοι μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις των τοπικών αρχών αλλά και η αδιαφορία ανθρώπων που μένουν στα συγκεκριμένα μέρη, όπου δεκάδες ζώα κυκλοφορούν σε αθλία κατάσταση, μοιάζοντας «ζωντανά - νεκρά». Η περιπέτεια του γιγαντόσωμου σκύλου, του Άρη, που έμεινε για 5 μέρες καταπλακωμένος στα συντρίμμια στάβλου ήταν μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» σε μία τραγωδία για όσους δεν έχουν φωνή να μιλήσουν. 

Διαβάστε ακόμη: Λα Πάλμα: Διάσωση με drones για 3 σκύλους που έχουν παγιδευτεί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

«Έπρεπε να γίνει ο σεισμός και όλα αυτά που έγιναν εκεί για να πάνε οι εθελοντές να βοηθήσουν και ανθρώπους και να βγει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα με σκυλιά που είναι εγκαταλελειμμένα, άρρωστα και κακοποιημένα» δηλώνει στην ΚΡΗΤΗ TV ο εθελοντής Γιώργος Ορφανίδης. Καθημερινά οι εθελοντές βρίσκονται αντιμέτωποι με εξαθλιωμένα τετράποδα που προσπαθούν να επιβιώσουν σε κατεστραμμένα χωριά της Κρήτης. Οι εκκλήσεις των Φιλοζωικών στην Κρήτη για τα εξαθλιωμένα ζώα στα χωριά πέφτουν στο κενό, σύμφωνα με το neakriti.gr.  

https://www.youtube.com/watch?v=PdtJ8YVJKso

«Εμάς δεν μας παίρνουν τα ζώα τηλέφωνα, αλλά κλαίγοντας οι δημότες των περιοχών» λέει η πρόεδρος του Ζωφόρου Μαρία Χουστουλάκη. Εκτός από τον κακοποιημένο Άρη, σύμβολο έγιναν δύο σκυλίτσες που πάλεψαν να κρατήσουν στη ζωή τα κουτάβια τους. Η άσπρη αποστεωμένη σκυλίτσα έδωσε μάχη για να κρατήσει στη ζωή τα κουτάβια της στα χαλάσματα κατεστραμμένου χωριού. Η ηρωική σκυλίτσα εντοπίστηκε από εθελοντές τους οποίους και οδήγησε στα κουτάβια της. «Ήταν σαν μια ακτινογραφία. Και λόγω του ότι έχει να μεγαλώσει τα κουτάβια, είχε φθάσει στην εξαθλίωση», είπε ο κ. Ορφανίδης. Ακόμα μία σκυλίτσα εντοπίστηκε στην αυλή μισογκρεμισμένου σπιτιού. Προσπαθούσε για μέρες να κρατήσει χωρίς τροφή και νερό ζωντανά τα μωρά της. Οι εθελοντές της ομάδας «Σείριος» ανέλαβαν τη φροντίδα της σκυλίτσας, των κουταβιών της αλλά και ενός ακόμα που άγνωστος εγκατέλειψε στο σημείο και «υιοθετήθηκε» από την τετράποδη μαχήτρια. 

Σύμφωνα με τους εθελοντές, δεκάδες ζώα σε άθλια κατάσταση είναι εγκαταλελειμμένα στις πληγείσες περιοχές. Οι ίδιοι κάνουν έκκληση στους αρμόδιους φορείς να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. «Θέλω να δηλώσω πως δεν ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες περιστατικά. Έχουμε δημότες που μας παίρνουν τηλέφωνο κλαίγοντας», αναφέρει η κυρία Χουστουλάκη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA