Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα πανέμορφο θέαμα αντίκρυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν το πρωινό της Κυριακής, 24 Οκτωβρίου στον στον υδροβιότοπο του Αγίου Μάμα στην Χαλκιδική. Μία... παρέα φλαμίνγκο βρήκε καταφύγιο στην περιοχή ύστερα από τις βροχές των προηγούμενων ημερών. Οι εικόνες που προσέφεραν μοναδικές και καταγράφηκαν από χρήστη των social media, ο οποίος μοιράστηκε τις φωτογραφίες του στη σελίδα των facebook «Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας αναπαραγωγή φοινικοπτέρων, των γνωστών σε όλους μας φλαμίνγκο, το καλοκαίρι του 2020. Τότε είχαν καταγραφεί περίπου 180 φωλιές, από τις οποίες είχαμε 120 – 140 νεοσσούς. 

Πάντως γίνεται έκκληση στους επισκέπτες να μην πλησιάζουν την αποικία, γιατί τα πουλιά ενοχλούνται. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος που προκαλείται από τις πτήσεις drone πάνω από τον υγρότοπο, οι οποίες άλλωστε απαγορεύονται στις περιοχές Natura 2000. 

Δείτε και παλαιότερο βίντεο με εκπληκτικές εικόνες από τα φλαμίνγκο στον Αγιο Μάμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA