Μενού
  • Α-
  • Α+

Για άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και των συναδέλφων του φέρεται να έκανε λόγο στο πλαίσιο της προανάκρισης μοτοσικλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των επτά κατηγορούμενων για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μιλώντας στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο μοτοσικλετιστής φέρεται να δήλωσε ότι ο 20χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο, γκρεμίζοντας διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες. «Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή» είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί επιδίωκαν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

«Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου» φέρεται να τόνισε, με τις καταθέσεις και των υπολοίπων έξι αστυνομικών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, κατά τις ίδιες πληροφορίες.Παράλληλα, φέρεται να είπε πως «μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους».

 Αλλαγές προωθεί ο Θεοδωρικάκος

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό ο κ. Θεοδωρικάκος δρομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές εκ βάθρων στις διαδικασίες αξιολόγησης, εμπλοκής και ανταπόκρισης αστυνομικών σε διαβαθμισμένα συμβάντα, δηλαδή πώς θα δίνονται οι εντολές, και πως θα ανταποκρίνονται οι αστυνομικοί στο πεδίο με αντίστοιχη εκπαίδευση εφαρμογής αυτών των εναργειών. 

Κούγιας: Αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha για το περιστατικό στο Πέραμα, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που άνοιξαν πυρ κατά του 20χρονου είπε πως «πρέπει να συνέβη κάτι ακραίο» για το γεγονός ότι και οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, είχαν την ίδια «αυτόματη» συμπεριφορά να ανοίξουν πυρ.

«Η πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ΕΛΑΣ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα βοηθήσω για την έκδοση της σωστής απόφασης. Το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς. Αύριο το πρωί θα πάρω τη δικογραφία. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που δικαιώνουν αστυνομικούς», είπε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε ότι «πέντε μοτοσικλέτες χτύπησε. Υπάρχει μία αυτόματη συμπεριφορά όχι ενός αλλά εφτά αστυνομικών. Μπορούσαν και με μία κίνηση να φύγουν οι 30 κάλυκες. Είναι τεράστιο υπερασπιστικό επιχείρημα ότι πυροβολούν συγχρόνως. Που σημαίνει ότι συνέβη κάτι ακραίο. Μου είπαν ότι δεν άκουσαν εντολή στον ασύρματο».

Πετροπόλεμος με την Αστυνομία στον Ασπρόπυργο

Η Αττική Οδός παρέμεινε κλειστή από το απόγευμα της Κυριακής, όταν περίπου 200 Ρομά έκαψαν αμάξι της Αττικής Οδού, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο 20χρονου Ρομά στο Πέραμα μετά από αστυνομική καταδίωξη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον Ασπρόπυργο διεξαγόταν από τη δεξιά λωρίδα, ενώ κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου ρεύμα προς Κόρινθο εκτρεπόταν στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων. Ακολούθησαν πετροπόλεμος και χημικά από την πλευρά της Αστυνομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA