Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει την την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας, στην καταδίωξη της Παρασκευής (22/10) στο Πέραμα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ενημέρωση του δικηγορικού γραφείου, οι αστυνομικοί ανέθεσαν την υπόθεση απ' ευθείας, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.

Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου. Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται».

Οι έξι αστυφύλακες και ο ενας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παράλληλα, τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα, ενώ το τρίτο άτομα διέφυγε.

Οι διάλογοι των αστυνομικών

Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης για το αιματηρό περιστατικό. Ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ έχει πέσει νεκρός. Στους διαλόγους φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά το θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου, πώς κινήθηκαν και γιατί ενέργησαν τους πυροβολισμούς φέρνουν στο φως οι διάλογοι.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA